Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Простий покроковий рецепт минтая, запечений з овочами

У цьому рецепті, крім звичних нам моркви і цибулі, використовуються інші овочі – помідори та солодкий перець. У підсумку виходить комплексне страва: риба і гарнір в одному. Запікати минтай з овочами краще у фользі.

Інгредієнти:

  • Минтай – 1 кг
  • Морква і цибуля – 2 шт. по
  • Помідори – 300 р.
  • Перець солодкий – 200 р.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Олія оливкова – 30 мл
  • Сир – 100 р.
  • Сіль, перець чорний мелений та інші спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Рибу, ретельно почищену і вимиту, розрізати на шматки. Спеціями і сіллю натерти кожен рибний шматочок.
  • Підготувати овочі. Цибулини порізати кільцями, моркву теж. Помідори розрізати на тонкі півкільця, а перець на кубики.
  • Фольгу розрізати на квадрати, периметр яких більше шматка риби в три рази. Тепер потрібно буде упакувати минтай і овочі порційно.
  • На кожен шматок фольги викласти по кілька шматочків моркви, перцю – це перший шар. Після покласти по шматку риби, а потім томати і цибульні кільця. Укладати шари потрібно досить щільно, трохи придавлюючи рукою.
  • Змішати соєвий соус з оливковою олією і цією сумішшю полити кожну порцію риби з овочами.
  • Останнім шаром викласти тертий сир. Можна додатково використовувати пряні трави: розмарин або базилік.
  • Защипати краї фольги, створюючи щільно закриті згортки. Викласти їх у форму або на деко, налити трохи води і поставити в духову шафу. Готувати минтай з овочами протягом півгодини при температурі 170-180 градусів. За 5-7 хвилин до готовності можна розкрити фольгу і збільшити температуру до 220 градусів, щоб запікся сир.
  • Приємного апетиту!