Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачний рецепт минтая, запечений у фользі
Це елементарне за технологією приготування та складу компонентів блюдо. Для нього знадобиться лише сама риба та інгредієнти для маринаду. Запікається минтай у фользі дуже швидко, і в результаті виходить м’яке, ароматне, низькокалорійне рибне блюдо.
Інгредієнти:
Минтай – 2 тушки.
Олія оливкова – 2 ст. л.
Лимон – ½ плода.
Приправи для риби – 1 ст. л.
Розмарин – ¼ ч. л.
Перець чорний мелений – 1 / 3 ч. л.
Сіль за смаком.
Свіжа зелень за бажанням.
Процес приготування:
Обробити минтай за всіма правилами кулінарії: повністю очистити від луски, пошкребти ножем, щоб не залишилося навіть дрібних лусочок. Потім відрізати плавники, хвіст, вимити всередині тушки до ідеального стану. В кінці обробки сполоснути рибу проточною водою і дати краплях стекти.
Коли риба досить просохне, натерти її сіллю, перцем і приправами для риби. Нехай постоїть 5 хвилин.
Потім в зручній посудині облити тушки минтая оливковою олією, лимонним соком, добре обмазати рибу з усіх боків, після чого посипати розмарином. Після цих маніпуляцій відставити рибу для маринування на 15 хвилин.
В довгасту форму або на деко викласти шар щільної фольги, а на неї рибу. Неважливо, чи будуть тушки запікатися разом або окремо. Створити з фольги герметичний конверт-коробочку, обов’язково перевірити його на відсутність щілин.
Поставити заготовку у фользі в духовку, нагріту до 180 градусів. Запікати рибу приблизно 20 хвилин. Якщо хочете підсмажений верх, відкрийте фольгу після закінчення 15 хвилин і потримайте рибу при включеній духовці без неї. Якщо фольгу не відкривати, отримаєте м’яке ніжне блюдо без скоринки.
При подачі прикрасити страву на свій розсуд: лимонними кільцями, оливками, зеленню або шматочками овочів.