Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачний рецепт минтая, запечений у фользі

Це елементарне за технологією приготування та складу компонентів блюдо. Для нього знадобиться лише сама риба та інгредієнти для маринаду. Запікається минтай у фользі дуже швидко, і в результаті виходить м’яке, ароматне, низькокалорійне рибне блюдо.

Інгредієнти:

  • Минтай – 2 тушки.
  • Олія оливкова – 2 ст. л.
  • Лимон – ½ плода.
  • Приправи для риби – 1 ст. л.
  • Розмарин – ¼ ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 / 3 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Свіжа зелень за бажанням.

Процес приготування:

  • Обробити минтай за всіма правилами кулінарії: повністю очистити від луски, пошкребти ножем, щоб не залишилося навіть дрібних лусочок. Потім відрізати плавники, хвіст, вимити всередині тушки до ідеального стану. В кінці обробки сполоснути рибу проточною водою і дати краплях стекти.
  • Коли риба досить просохне, натерти її сіллю, перцем і приправами для риби. Нехай постоїть 5 хвилин.
  • Потім в зручній посудині облити тушки минтая оливковою олією, лимонним соком, добре обмазати рибу з усіх боків, після чого посипати розмарином. Після цих маніпуляцій відставити рибу для маринування на 15 хвилин.
  • В довгасту форму або на деко викласти шар щільної фольги, а на неї рибу. Неважливо, чи будуть тушки запікатися разом або окремо. Створити з фольги герметичний конверт-коробочку, обов’язково перевірити його на відсутність щілин.
  • Поставити заготовку у фользі в духовку, нагріту до 180 градусів. Запікати рибу приблизно 20 хвилин. Якщо хочете підсмажений верх, відкрийте фольгу після закінчення 15 хвилин і потримайте рибу при включеній духовці без неї. Якщо фольгу не відкривати, отримаєте м’яке ніжне блюдо без скоринки.
  • При подачі прикрасити страву на свій розсуд: лимонними кільцями, оливками, зеленню або шматочками овочів.
  • Приємного апетиту!