Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Минтай з картоплею, запечена в духовці
Минтай в цьому рецепті може запікатися шматочками, разом з хребтом, або у вигляді філе. Картопля ріжеться скибками і виступає в ролі готового гарніру.
Інгредієнти:
Минтай – 0,4-0,5 кг.
Картопля – 300 р.
Майонез – 2 ст. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сіль і приправи за смаком.
Процес приготування:
Тушку минтая обробити, як слід: зрізати плавники, зчистити луску, видалити залишки нутрощів. Помити і порізати порціями. Якщо хочете готувати філе, потрібно видалити хребет, кістки і, по можливості, шкіру.
Змішати шматки риби з майонезом, чорним меленим перцем і, за бажанням, з іншими приправами, а також посипати сіллю. Нехай маринується хвилин 15-20.
Картопля середнього розміру, почистити і порізати кружечками завтовшки близько 0,5 див Змішати нарізану картоплю з невеликою кількістю солі і перцю, також можна додати ложку рослинної олії.
У форму для запікання викласти спочатку рибу, а поверх – картопляні скибки.
Змастити верх заготовки майонезом або намалювати майонезну сітку. Відправити рибу з картоплею в духовку на 40 хвилин. Температура при запіканні – 180 градусів. Якщо картопля занадто рано почне зарумяниваться, накрийте форму фольгою, а за 15 хвилин до готовності зніміть її. Буває, навпаки, не вистачає рум’яної скоринки на картоплі. Тоді можна насипати на неї трохи тертого сиру або додатково змастити майонезом або сметаною.
Готову страву прикрасити по своєму смаку і подавати зі свіжими або маринованими овочами.