Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Минтай з картоплею, запечена в духовці

Минтай в цьому рецепті може запікатися шматочками, разом з хребтом, або у вигляді філе. Картопля ріжеться скибками і виступає в ролі готового гарніру.

Інгредієнти:

  • Минтай – 0,4-0,5 кг.
  • Картопля – 300 р.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль і приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку минтая обробити, як слід: зрізати плавники, зчистити луску, видалити залишки нутрощів. Помити і порізати порціями. Якщо хочете готувати філе, потрібно видалити хребет, кістки і, по можливості, шкіру.
  • Змішати шматки риби з майонезом, чорним меленим перцем і, за бажанням, з іншими приправами, а також посипати сіллю. Нехай маринується хвилин 15-20.
  • Картопля середнього розміру, почистити і порізати кружечками завтовшки близько 0,5 див Змішати нарізану картоплю з невеликою кількістю солі і перцю, також можна додати ложку рослинної олії.
  • У форму для запікання викласти спочатку рибу, а поверх – картопляні скибки.
  • Змастити верх заготовки майонезом або намалювати майонезну сітку. Відправити рибу з картоплею в духовку на 40 хвилин. Температура при запіканні – 180 градусів. Якщо картопля занадто рано почне зарумяниваться, накрийте форму фольгою, а за 15 хвилин до готовності зніміть її. Буває, навпаки, не вистачає рум’яної скоринки на картоплі. Тоді можна насипати на неї трохи тертого сиру або додатково змастити майонезом або сметаною.
  • Готову страву прикрасити по своєму смаку і подавати зі свіжими або маринованими овочами.
  • Приємного апетиту!