Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Минтай, запечене з цибулею і морквою з майонезом

Минтай за цим рецептом може запікатися цілим, шматочками або у вигляді філе. Майонез вибирайте потрібної вам жирності, а кількість цибулі і моркви можете зменшувати або збільшувати.

Інгредієнти:

  • Минтай – 700-800 р.
  • Моркву і цибулю – по 2-3 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Майонез – 100 мл
  • Сир за бажанням.
  • Сіль і приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Минтай ретельно очистити, вимити і розрізати на бруски. Можна обробити рибу на філе і нарізати пластинами. Змішати минтай з приправами і невеликою кількістю солі, скропити лимонним соком і дати промаринуватися хвилин 15.
  • Цибулю і моркву подрібнити: цибулю дрібно порубати ножем, а моркву натерти на тертці з великими отворами. Пасерувати овочі в сковороді з маслом хвилин 5-7.
  • Підготувати форму для запікання: змастити її маслом або застелити пергаментом. Беріть форму такого розміру, щоб минтай можна було укласти в один шар.
  • На дно форми викласти половину овочевої власно руч підсмаженої маси, розрівняти її. Потім помістити шматки або філе риби, теж укласти їх рівно. Зверху – знову шар решти овочів.
  • Змастити Майонезом поверхню заготовки, вирівняти масу з допомогою ложки.
  • Поставити рибу в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів. Можна якийсь час потримати форму під кришкою або фольгою, а потім протягом 10 хвилин запікати у відкритому вигляді. Якщо любите сирну скоринку, посипте вміст форми тертим сиром за 10 хвилин до готовності.
  • Подавати рибу потрібно порційно, прикрасивши лимонними часточками або гілочками зелені.
  • Приємного апетиту!