Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Минтай, запечене з цибулею і морквою з майонезом
Минтай за цим рецептом може запікатися цілим, шматочками або у вигляді філе. Майонез вибирайте потрібної вам жирності, а кількість цибулі і моркви можете зменшувати або збільшувати.
Інгредієнти:
Минтай – 700-800 р.
Моркву і цибулю – по 2-3 шт.
Лимонний сік – 2 ст. л.
Майонез – 100 мл
Сир за бажанням.
Сіль і приправи за смаком.
Процес приготування:
Минтай ретельно очистити, вимити і розрізати на бруски. Можна обробити рибу на філе і нарізати пластинами. Змішати минтай з приправами і невеликою кількістю солі, скропити лимонним соком і дати промаринуватися хвилин 15.
Цибулю і моркву подрібнити: цибулю дрібно порубати ножем, а моркву натерти на тертці з великими отворами. Пасерувати овочі в сковороді з маслом хвилин 5-7.
Підготувати форму для запікання: змастити її маслом або застелити пергаментом. Беріть форму такого розміру, щоб минтай можна було укласти в один шар.
На дно форми викласти половину овочевої власно руч підсмаженої маси, розрівняти її. Потім помістити шматки або філе риби, теж укласти їх рівно. Зверху – знову шар решти овочів.
Змастити Майонезом поверхню заготовки, вирівняти масу з допомогою ложки.
Поставити рибу в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів. Можна якийсь час потримати форму під кришкою або фольгою, а потім протягом 10 хвилин запікати у відкритому вигляді. Якщо любите сирну скоринку, посипте вміст форми тертим сиром за 10 хвилин до готовності.
Подавати рибу потрібно порційно, прикрасивши лимонними часточками або гілочками зелені.