Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Минтай в клярі в духовці
У цьому рецепті основою кляру служать рисові пластівці, але при їх відсутності можна використовувати і борошно. Рекомендується змішати пластівці з невеликою кількістю дріжджів, щоб з кляра була пишна оболонка навколо риби.
Інгредієнти:
Минтай (філе) – 1 кг
Рисові пластівці (або борошно) – 100 р.
Дріжджі сухі – 5 р.
Яйце – 1 шт.
Цибуля – 1 головка.
Сіль, спеції для риби.
Цукор – 1 щіпка.
Вода – 300 мл
Процес приготування:
Першим ділом приготувати дріжджове тісто. Для цього в 200 мл теплої кип’яченої води розчинити 5 р. сухих дріжджів, всипати дрібку цукру. Домогтися повного розчинення дріжджів і цукру, а потім всипати рисові пластівці. Для більш густого кляру можна додати ложку борошна. Якщо замість пластівців застосовуєте борошно, достатньо взяти 100 р. Розмішати все, щоб утворилося тісто, накрити плівкою і поставити на 30-40 хвилин у тепле місце.
Філе минтая, вимите і обсушенное, змішати з сіллю і спеціями і викласти у форму.
Цибулину дрібно нарізати, обсмажити в сковороді з рослинним маслом і викласти на рибу.
Збільшився в обсязі кляр ложкою викладати на шматки риби з луком і рівномірно розподілити по поверхні. Дати рибі з тестом постояти 5-7 хвилин, а потім відправити в духовку.
Приблизно протягом півгодини випікати минтай при температурі 180 градусів. Після закінчення цього часу змастити поверхню запекшегося тесту яєчним жовтком і поставити в духовку ще на 5 хвилин. Так верх страви придбає красивий глянець.
Минтай в клярі за смаком схожий на рибний пиріг, і подавати його можна з соусом для риби або свіжими овочами.