Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Як приготувати котлети з минтая в духовці?
Для котлет з минтая можна взяти тушки риби і обробити їх на філе, або відразу взяти філе. Зв’язуючою інгредієнтом тут виступають крохмаль і манка, при бажанні можна додати яйце.
Інгредієнти:
Минтай – 800 р.
Крохмаль і манна крупа – по 1 ст. л.
Цибуля – 1 головка.
Сир – 70 р.
Батон – 2-3 скибочки.
Суміш перців – ¼ ч. л.
Зелень кропу і петрушки.
Сіль, панірувальні сухарі.
Процес приготування:
Рибу очистити від шкіри і кісток, помити і обсушити. Обробляти краще не до кінця розморожену рибу – так вона піддається чищенню краще. У блендері або м’ясорубці скрутити рибне філе.
Цибулину, порізану частинами, пасерувати в рослинному маслі на сковороді, а потім теж пропустити через блендер. Можна і відразу цибулю дрібно порубати і обсмажити, не використовуючи комбайн. З’єднати цибулю з прокрученої рибою.
Скибки батона розламати і замочити у воді або молоці, потім викласти розмочений м’якуш до фаршу.
Покришити в фарш зелень цибулі і петрушки. Можна використовувати і сушену зелень.
На тертці з тонкими отворами натерти сир і висипати до фаршу.
В рибний фарш додати манку і крохмаль. Можна замінити ці компоненти яйцем.
Всипати спеції і сіль (враховуйте, що ви використовували сир, він теж солоний). Перемішати всі продукти ретельно, можна все разом збити в блендері. Зліпити з фаршу котлети і обсипати сухарями.
Форму для запікання змастити олією. Викласти в неї котлети і відправити запікатися. Можна скористатися і порційними формами, як для кексів. Випікати котлети з минтая близько півгодини в духовці за температури 180 градусів.