Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Минтай в духовці з цибулею і морквою зі сметаною
Риба по цьому рецепту виходить дуже м’якою, ніжною, завдяки впливу на волокна сметани. Овочева «шуба» сприяє збереженню соковитості минтая і додає свіжі смакові нотки.
Інгредієнти:
Тушки минтая без голів – 1 кг.
Морква і цибуля – 2 шт. по
Сметана – 150 мл
Борошно – 3 ст. л.
Сіль і перець за смаком.
Рослинне масло.
Процес приготування:
Тушки минтая обробити традиційним способом: відрізати плавники, хвости і вимити зовні і всередині, щоб не залишалося слідів нутрощів і луски. Після порізати рибу на порційні шматки.
У борошно викладати шматочки риби, щоб вона покривалася тонким борошняним шаром з усіх боків.
Запанированную в борошні рибу укласти в змащену маслом форму або придатну для використання в духовці сковороду.
Очистити і нарізати тонкими кільцями цибулю і моркву. Перед тим, як покривати ними рибу, овочі обсмажити в сковороді. Потім рівним шаром викласти на шматки минтая.
Посолити заготівлю, посипати перцем. Можна використовувати збірну приправу для риби або будь-які спеції на вибір.
Сметану збити виделкою. Якщо вона дуже густа, можна трохи розбавити водою. Залити сметаною рибу з овочами.
Відміряти потрібний відрізок фольги, накрити нею форму і поставити ємність з минтаєм запікатися в духовку з температурою 180 градусів на 30 хвилин. Потім прибрати кришку з фольги і, збільшивши вогонь до 200 градусів, потримати ще хвилин 7-10. Коли утворюється скориночка, вийняти рибу з духовки. Можна перед подачею посипати зеленню.