Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Минтай в духовці з цибулею і морквою зі сметаною

Риба по цьому рецепту виходить дуже м’якою, ніжною, завдяки впливу на волокна сметани. Овочева «шуба» сприяє збереженню соковитості минтая і додає свіжі смакові нотки.

Інгредієнти:

  • Тушки минтая без голів – 1 кг.
  • Морква і цибуля – 2 шт. по
  • Сметана – 150 мл
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком.
  • Рослинне масло.

Процес приготування:

  • Тушки минтая обробити традиційним способом: відрізати плавники, хвости і вимити зовні і всередині, щоб не залишалося слідів нутрощів і луски. Після порізати рибу на порційні шматки.
  • У борошно викладати шматочки риби, щоб вона покривалася тонким борошняним шаром з усіх боків.
  • Запанированную в борошні рибу укласти в змащену маслом форму або придатну для використання в духовці сковороду.
  • Очистити і нарізати тонкими кільцями цибулю і моркву. Перед тим, як покривати ними рибу, овочі обсмажити в сковороді. Потім рівним шаром викласти на шматки минтая.
  • Посолити заготівлю, посипати перцем. Можна використовувати збірну приправу для риби або будь-які спеції на вибір.
  • Сметану збити виделкою. Якщо вона дуже густа, можна трохи розбавити водою. Залити сметаною рибу з овочами.
  • Відміряти потрібний відрізок фольги, накрити нею форму і поставити ємність з минтаєм запікатися в духовку з температурою 180 градусів на 30 хвилин. Потім прибрати кришку з фольги і, збільшивши вогонь до 200 градусів, потримати ще хвилин 7-10. Коли утворюється скориночка, вийняти рибу з духовки. Можна перед подачею посипати зеленню.
  • Приємного апетиту!