Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Дієтичний рецепт приготування минтая в духовці
Використовуючи цей рецепт, ви отримуєте корисне низькокалорійне блюдо з мінімальної кількості інгредієнтів. Важливо вибрати якісну не перемерзшую рибу, також необхідно строго дотримувати час запікання, щоб не пересушити минтай.
Інгредієнти:
Тушки минтая – близько 1 кг.
Лимон – 1 шт.
Зелень петрушки – 100 р.
Сіль і спеції для риби.
Рослинне масло.
Процес приготування:
Тушки минтая розморозити при кімнатній температурі. Не рекомендується використовувати для розморожування мікрохвильовку, тому що риба може стати сухою. Очистити тушки від всіх зайвих елементів, вимити, обсушити.
Натерти минтай сіллю і спеціями для риби, відкласти в сторону, щоб риба просочилася приправами.
Відрізати половину лимона і вичавити з нього сік. Другу половину нарізати тонкими скибочками.
Три чверті обсягу петрушки посікти ножем, решту залишити для прикраси.
На спинці риби зробити надрізи і вставити в кожну по скибочці лимона. Якщо шматочки плода залишилися, покласти їх всередину тушок. Рубану петрушку теж помістити в рибу.
Підготувати великий відріз фольги, викласти на нього рибу – кожну в окремий аркуш. Трохи полити минтай рослинним маслом. Щільно закрити конвертики з фольги, обов’язково залишаючи всередині вільний простір.
Духовку нагріти до 190-200 градусів і запікати рибу 20-25 хвилин. Готовий минтай добре гармонує з відварним рисом і овочевим салатом.