Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Покроковий рецепт приготування шоколадного меренгового рулету
Любителям всього шоколадного присвячується. Спробуйте приготувати цей смачний і повітряний шоколадний рулет, який, безсумнівно, не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Та й він готується за лічені хвилини.
Інгредієнти:
Какао – 3 ст. л.
Вершки 33% — 150 мл
Сир маскарпоне – 250 р.
Пудра цукрова – 280 р.
Цукор ванільний – 10 р.
Яйця курячі – 4 шт.
Процес приготування:
Яйця акуратно розділіть на білки і жовтки. Для приготування цього десерту нам знадобляться тільки білки (жовтки можна використовувати за своїм розсудом у будь-якому іншому рецепті). Їх потрібно збити міксером спочатку на низькій швидкості, потім на середній і в самому кінці – на максимальній. В середині процесу збивання почніть потроху додавати цукрову пудру (всього потрібно додати 200 грам). Збивайте білки з пудрою до тих пір, поки вони не перетворяться в пишну піну.
Додайте до збитим білків 2 столові ложки какао, попередньо просіяного через сито. Перемішайте білки з какао силіконової лопаткою до придбання масою приємного шоколадного відтінку.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Шоколадну меренгу перекладіть на деко, який попередньо потрібно застелити папером для випічки, трохи збризнути олією. Оскільки меренга має властивість спочатку збільшуватися в об’ємі в процесі випічки, а потім опадати після виймання з духовки, тому накладати на папір її потрібно досить товстим шаром. Піч меренгу потрібно дуже добре розігрітій духовці 15-20 хвилин. Тривалість випікання дуже сильно залежить від кожної конкретної духовки, тому орієнтуйтеся на той факт, що готова меренга, при натисканні на неї пальцем, повинна хрустіти і ламатися.
Дістаньте деко з духовки і накрийте шоколадний корж ще одним аркушем паперу для випічки, а потім акуратно переверніть меренгу. Нижній лист, на якому выпекалась меренга, потрібно акуратно зняти, а саму меренгу повністю охолодити.
Тепер можна приступати до приготування шоколадного крему. Першим ділом збийте охолоджені вершки з 80 грамів цукрової пудри. Поступово, по мірі того, як крем буде густіти, додайте невеликими частинами сир маскарпоне і збивайте до тих пір, поки крем не придбає ніжну, однорідну, щільну консистенцію.
Приблизно в середині процесу збивання не забудьте додати в крем 1 столову ложку просіяного через сито какао.
Намажте крем на охолоджену шоколадну основу, відступаючи з кожного краю по 2 сантиметри. Допомагаючи собі папером для випічки, акуратно скрутіть меренгу в рулет і відправте в холодильник не менше, ніж на 2 години для просочення. Готовий рулет можна прикрасити розтопленим шоколадом або цукровою пудрою.