Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Покроковий рецепт приготування шоколадного меренгового рулету

Любителям всього шоколадного присвячується. Спробуйте приготувати цей смачний і повітряний шоколадний рулет, який, безсумнівно, не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Та й він готується за лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • Какао – 3 ст. л.
  • Вершки 33% — 150 мл
  • Сир маскарпоне – 250 р.
  • Пудра цукрова – 280 р.
  • Цукор ванільний – 10 р.
  • Яйця курячі – 4 шт.

Процес приготування:

  • Яйця акуратно розділіть на білки і жовтки. Для приготування цього десерту нам знадобляться тільки білки (жовтки можна використовувати за своїм розсудом у будь-якому іншому рецепті). Їх потрібно збити міксером спочатку на низькій швидкості, потім на середній і в самому кінці – на максимальній. В середині процесу збивання почніть потроху додавати цукрову пудру (всього потрібно додати 200 грам). Збивайте білки з пудрою до тих пір, поки вони не перетворяться в пишну піну.
  • Додайте до збитим білків 2 столові ложки какао, попередньо просіяного через сито. Перемішайте білки з какао силіконової лопаткою до придбання масою приємного шоколадного відтінку.
  • Розігрійте духовку до 160 градусів. Шоколадну меренгу перекладіть на деко, який попередньо потрібно застелити папером для випічки, трохи збризнути олією. Оскільки меренга має властивість спочатку збільшуватися в об’ємі в процесі випічки, а потім опадати після виймання з духовки, тому накладати на папір її потрібно досить товстим шаром. Піч меренгу потрібно дуже добре розігрітій духовці 15-20 хвилин. Тривалість випікання дуже сильно залежить від кожної конкретної духовки, тому орієнтуйтеся на той факт, що готова меренга, при натисканні на неї пальцем, повинна хрустіти і ламатися.
  • Дістаньте деко з духовки і накрийте шоколадний корж ще одним аркушем паперу для випічки, а потім акуратно переверніть меренгу. Нижній лист, на якому выпекалась меренга, потрібно акуратно зняти, а саму меренгу повністю охолодити.
  • Тепер можна приступати до приготування шоколадного крему. Першим ділом збийте охолоджені вершки з 80 грамів цукрової пудри. Поступово, по мірі того, як крем буде густіти, додайте невеликими частинами сир маскарпоне і збивайте до тих пір, поки крем не придбає ніжну, однорідну, щільну консистенцію.
  • Приблизно в середині процесу збивання не забудьте додати в крем 1 столову ложку просіяного через сито какао.
  • Намажте крем на охолоджену шоколадну основу, відступаючи з кожного краю по 2 сантиметри. Допомагаючи собі папером для випічки, акуратно скрутіть меренгу в рулет і відправте в холодильник не менше, ніж на 2 години для просочення. Готовий рулет можна прикрасити розтопленим шоколадом або цукровою пудрою.
  • Приємного вам апетиту!