Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Дієтичний меренговый рулет без цукру (ПП рецепт)
Ті, хто вирішив дотримуватися правильного харчування, часто скаржаться, що тепер їм доведеться назавжди відмовитися від солодких і смачних десертів. Але це абсолютно не так, і наш рецепт меренгового рулету без цукру прямий тому доказ. Правильне харчування може бути не тільки корисним, але і дуже смачним! Спробуйте.
Інгредієнти:
Мед – 2,5 ст. л.
Банан – 1 шт.
Полуниця – 100 р.
Яйця – 5 шт.
Вершки – 100 мл
Крохмаль (картопляний або кукурудзяний) – 2 ч. л.
Сир маскарпоне – 150-200 р.
Процес приготування:
Поки ви будете готувати всі інгредієнти для економії часу, включіть розігріватися духовку на 160ºС. Отже, тепер можна приступати до приготування меренги. Для неї нам знадобиться 5 яєчних білків, отже, спочатку потрібно білки відокремити від жовтків. Що робити з жовтками, вирішуйте за своїм розсудом, їх можна заморозити або використовувати для приготування якого-небудь іншого блюда. Білки потрібно гарненько збити міксером, починаючи з мінімальної швидкості, а потім поступово збільшуючи кількість обертів. Через кілька хвилин після початку збивання додайте потроху в ємність з білками 2 столові ложки меду. Збивайте білки з медом до утворення міцних піків (приблизно 5-7 хвилин), в самому кінці вмішайте в збиті білки просіяний крохмаль.
Тепер потрібно перекласти меренгу на деко, який потрібно обов’язково застелити папером для випічки або, як альтернатива, силіконовим килимком. Перекладіть меренгу товстим шаром розрівняти по всій поверхні дека. Поставте меренговый корж в духовку приблизно на 15-20 хвилин. Те, що меренга готова, ви зрозумієте по приємного золотистого відтінку. Дістаньте деко і акуратно переверніть меренгу, підстеливши під неї чистий аркуш пергаменту. Той шар паперів, на якому выпекалась меренга, потрібно акуратно видалити. Зачекайте, поки корж повністю охолоне.
Крем для цього рулету готується дуже просто: холодні вершки потрібно збити з половиною столової ложки меду (якщо вам здається, що крем недостатньо солодкий, ви можете додати ще трохи меду). Крем повинен бути міцною приємною консистенції.
Перекладіть крем на меренгу і розподіліть його рівномірно по всій поверхні коржа.
Банан і полуницю промийте в холодній воді, банан очистити, а полуницю трохи обсушити. Наріжте фрукти на тонкі пластини і викладіть їх на вершки.
Поверніть корж в рулет і приберіть на 3-4 години в холодильник. Смачний і корисний десерт готовий!