Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Дієтичний меренговый рулет без цукру (ПП рецепт)

Ті, хто вирішив дотримуватися правильного харчування, часто скаржаться, що тепер їм доведеться назавжди відмовитися від солодких і смачних десертів. Але це абсолютно не так, і наш рецепт меренгового рулету без цукру прямий тому доказ. Правильне харчування може бути не тільки корисним, але і дуже смачним! Спробуйте.

Інгредієнти:

  • Мед – 2,5 ст. л.
  • Банан – 1 шт.
  • Полуниця – 100 р.
  • Яйця – 5 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Крохмаль (картопляний або кукурудзяний) – 2 ч. л.
  • Сир маскарпоне – 150-200 р.

Процес приготування:

  • Поки ви будете готувати всі інгредієнти для економії часу, включіть розігріватися духовку на 160ºС. Отже, тепер можна приступати до приготування меренги. Для неї нам знадобиться 5 яєчних білків, отже, спочатку потрібно білки відокремити від жовтків. Що робити з жовтками, вирішуйте за своїм розсудом, їх можна заморозити або використовувати для приготування якого-небудь іншого блюда. Білки потрібно гарненько збити міксером, починаючи з мінімальної швидкості, а потім поступово збільшуючи кількість обертів. Через кілька хвилин після початку збивання додайте потроху в ємність з білками 2 столові ложки меду. Збивайте білки з медом до утворення міцних піків (приблизно 5-7 хвилин), в самому кінці вмішайте в збиті білки просіяний крохмаль.
  • Тепер потрібно перекласти меренгу на деко, який потрібно обов’язково застелити папером для випічки або, як альтернатива, силіконовим килимком. Перекладіть меренгу товстим шаром розрівняти по всій поверхні дека. Поставте меренговый корж в духовку приблизно на 15-20 хвилин. Те, що меренга готова, ви зрозумієте по приємного золотистого відтінку. Дістаньте деко і акуратно переверніть меренгу, підстеливши під неї чистий аркуш пергаменту. Той шар паперів, на якому выпекалась меренга, потрібно акуратно видалити. Зачекайте, поки корж повністю охолоне.
  • Крем для цього рулету готується дуже просто: холодні вершки потрібно збити з половиною столової ложки меду (якщо вам здається, що крем недостатньо солодкий, ви можете додати ще трохи меду). Крем повинен бути міцною приємною консистенції.
  • Перекладіть крем на меренгу і розподіліть його рівномірно по всій поверхні коржа.
  • Банан і полуницю промийте в холодній воді, банан очистити, а полуницю трохи обсушити. Наріжте фрукти на тонкі пластини і викладіть їх на вершки.
  • Поверніть корж в рулет і приберіть на 3-4 години в холодильник. Смачний і корисний десерт готовий!
  • Приємного вам чаювання!