Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Дуже смачний меренговый рулет з фісташками і малиною
Нереально смачний десерт. Запевняємо вас, ви такого ще не пробували! Повітряне суфле, ніжний крем, соковиті ягоди і аромат фісташок. Таке поєднання текстур і смаків зведе з розуму будь-якого гурмана!
Інгредієнти:
Цукровий пісок – 190 р.
Яйця – 4 шт.
Свіжі ягоди малини – 110 р.
Вершки жирністю 33% – 180 мл
Ядра фісташок – 90 р.
Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
Оцет – 1 ч. л.
Цукрова пудра – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Відокремте білки від жовтків 4 яєць. Для приготування меренги нам знадобляться тільки білки, тому яєчні жовтки сміливо можете використовувати в якому-небудь іншому блюді. Перекладіть білки в миску для збивання і за допомогою міксера, спочатку на низькій, а потім на високій швидкості збийте білки до міцної піни. Поступово, в процесі збивання, додайте 1 чайну ложку оцту, 1 столову ложку крохмалю та 190 грамів цукрового піску. Зверніть увагу на те, що додавати всі ці інгредієнти потрібно не відразу, а поступово, маленькими частинами.
Ядра фісташок подрібніть за допомогою м’ясорубки, блендера або кавомолки. Невеликими порціями додайте їх в білкову масу і акуратно перемішати лопаткою.
Далі нам знадобиться розігріта до 180 градусів духовка. Поки вона нагрівається, займіться підготовкою меренгового коржа. Для цього деко застеліть папером для випічки, а на неї товстим шаром викладіть збиті білки з фісташками. Розрівняйте. У вас має вийти досить високий корж (після випічки меренга опадає, тому спочатку шар повинен бути толстоватым). Поставте деко з тестом в добре нагріту духовку хвилин на 15-20 в залежності від конкретної духовки. Коли меренга стане приємного золотистого відтінку, її можна діставати з духовки. Після того, як меренга буде готова, обережно перекладіть її на новий аркуш пергаменту, а старий швидко видаліть, щоб він не встиг причепитися. Залиште корж до повного охолодження.
Малину швидко сполосніть в проточній воді і відкиньте на друшляк, щоб ягоди скла вся зайва рідина.
Охолоджені 33% вершки збийте міксером протягом 5 хвилин. Приблизно через 2,5 хвилини додайте до вершків цукрову пудру.
На остиглий рулет намажте крем зі збитих вершків і викладіть ягоди. Акуратно, допомагаючи собі пергаментом, скрутіть меренгу в досить щільний рулет. Покладіть рулет швом донизу і приберіть в холодильник години на 3-4, щоб корж встиг, як слід просочитися кремовою начинкою.