Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Як спекти меренговый рулет з бананом?

Рецепт цього меренгового рулету прекрасно підійде, коли вам не хочеться довго стояти біля плити, але в той же час хочеться чогось легкого і смачного до чаю. Повітряне меренговое тісто, ніжний крем і солодкий банан. Що може бути краще?

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сир маскарпоне – 1 упаковка (200 р.).
  • Цукровий пісок – 200 р.
  • Вершки з масовою часткою жиру 33% – 310 мл.
  • Сіль поварена – 1 невелика щіпка.
  • Пудра цукрова – 110 р.
  • Ківі – 1 шт.

Процес приготування:

  • Меренговый рулет складається з хрусткого невагомого тесту – меренги – і ніжного вершкового крему. Займемося спочатку меренгою. Готується вона з яєчних білків, тому першим ділом відокремте білки від жовтків 5 яєць. Жовтки ви можете використовувати на свій розсуд у будь-яких інших стравах, а от білки потрібно перекласти в чашу для збивання і додати до нього щіпку солі. Включіть міксер на мінімальну швидкість і почніть потихеньку збивати курячі білки. Коли вони побіліють і почнуть купувати більш щільну консистенцію, додайте 1 столову ложку цукру. Збільште кількість обертів. Продовжуючи збивати, поступово додати весь цукор (по 1-2 столові ложки). У самому кінці, коли білки взобьются до стійких піків, додайте чайну ложку свіжовичавленого лимонного соку.
  • Деко застеліть папером для випічки. Акуратно перекладіть на папір збиту меренгу (викладати потрібно досить товстим шаром) і розрівняйте. Випікатися такий меренговый корж буде близько 40-45 хвилин в добре розігрітій до 150 º С духовці. Щоб зрозуміти, чи готова меренга, натисніть на неї пальцем: якщо вона хрумтить і тріскається, значить готова.
  • Коли меренга буде готова, дістаньте деко з духовки і акуратно перекладіть корж на чистий аркуш паперу для випічки. Нижній лист, на якому выпекалась меренга, акуратно зніміть. Залиште меренгу в такому положенні до повного охолодження.
  • Дістаньте з холодильника вершки і почніть збивати їх на низькій швидкості. Поступово збільшуйте швидкість і потроху додайте цукрову пудру. Коли вершки придбають щільну кремову консистенцію, додайте сир маскарпоне і зовсім трохи збийте. Крем готовий.
  • Ківі і банан вимийте, очистіть і наріжте кружечками.
  • На остиглу меренгу викладіть вершковий крем і рівномірно намажте його по всій поверхні. Не забудьте залишити трохи вільного місця (приблизно по 1,5-2 сантиметри) з кожного краю. На крем в довільному порядку викладіть шматочки банан і ківі, а потім скрутіть корж в досить щільний рулет. Покладіть готовий рулет на велике блюдо і приберіть його в холодильник на 3-4 години. Готовий рулет можна прикрасити залишками крему і фруктів або посипати цукровою пудрою.
  • Приємного вам апетиту!