Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Як зробити меренговый рулет з полуницею в домашніх умовах?

Дуже легкий і смачний літній десерт. Меренговый рулет з полуницею як не можна, до речі, підійде для посиденьок за чашкою чаю теплим літнім вечором.

Інгредієнти:

  • Свіжа полуниця – 300 р.
  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Шоколад – 30 р.
  • Цукор ванільний – 10 р.
  • Пудра цукрова – 2 ст. л.
  • Цукровий пісок – 170 р.
  • Вершки жирністю 33% — 0,4 л.

Процес приготування:

  • Акуратно відокремте яєчні білки від жовтків. Жовтки в приготуванні меренги не беруть, тому їх можна використовувати, наприклад, для приготування смачного омлету або іншої випічки. Білки потрібно збити до міцної піни, поступово збільшуючи швидкість обертів міксера.
  • Приблизно на середині збивання додайте потроху цукор, а потім і ванільний цукор. Не поспішайте, треба все робити поступово.
  • Увімкніть Духовку на 180 градусів і дайте їй гарненько прогрітися, а в цей час застеліть деко папером для випічки. Акуратно перекладіть збиті з цукром білки і розподіліть по всьому листу. Поставте меренговое тісто у вже нагріту духовку хвилин на 15 або 20. Час приготування буде залежати від вашої духовки. Ви зрозумієте, що корж готовий, коли він придбає золотавий колір. Дістаньте меренгу з духовки і перекладіть на чистий аркуш паперу для випічки, акуратно знявши той лист, на якому выпекалась меренга.
  • Полуницю промийте в достатній кількості води, відкрутіть хвостики і покладіть сушитися на друшляк.
  • Охолоджені вершки збийте з цукровою пудрою до отримання кремоподібній маси.
  • Шоколад натріть на дрібній тертці.
  • Тепер намажте кремом, що вийшов остиглу меренгу, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Зверху викладіть нарізану половинками або пластинками полуницю і посипте тертим шоколадом.
  • Акуратно скрутіть меренговый корж в досить щільний рулет і приберіть в холодильник на кілька годин для просочення і застигання. Перед подачею можна прикрасити готовий рулет свіжими ягодами, кремом і тертим шоколадом.
  • Приємного вам чаювання!