Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Як зробити меренговый рулет з полуницею в домашніх умовах?
Дуже легкий і смачний літній десерт. Меренговый рулет з полуницею як не можна, до речі, підійде для посиденьок за чашкою чаю теплим літнім вечором.
Інгредієнти:
Свіжа полуниця – 300 р.
Білок яєчний – 4 шт.
Шоколад – 30 р.
Цукор ванільний – 10 р.
Пудра цукрова – 2 ст. л.
Цукровий пісок – 170 р.
Вершки жирністю 33% — 0,4 л.
Процес приготування:
Акуратно відокремте яєчні білки від жовтків. Жовтки в приготуванні меренги не беруть, тому їх можна використовувати, наприклад, для приготування смачного омлету або іншої випічки. Білки потрібно збити до міцної піни, поступово збільшуючи швидкість обертів міксера.
Приблизно на середині збивання додайте потроху цукор, а потім і ванільний цукор. Не поспішайте, треба все робити поступово.
Увімкніть Духовку на 180 градусів і дайте їй гарненько прогрітися, а в цей час застеліть деко папером для випічки. Акуратно перекладіть збиті з цукром білки і розподіліть по всьому листу. Поставте меренговое тісто у вже нагріту духовку хвилин на 15 або 20. Час приготування буде залежати від вашої духовки. Ви зрозумієте, що корж готовий, коли він придбає золотавий колір. Дістаньте меренгу з духовки і перекладіть на чистий аркуш паперу для випічки, акуратно знявши той лист, на якому выпекалась меренга.
Полуницю промийте в достатній кількості води, відкрутіть хвостики і покладіть сушитися на друшляк.
Охолоджені вершки збийте з цукровою пудрою до отримання кремоподібній маси.
Шоколад натріть на дрібній тертці.
Тепер намажте кремом, що вийшов остиглу меренгу, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Зверху викладіть нарізану половинками або пластинками полуницю і посипте тертим шоколадом.
Акуратно скрутіть меренговый корж в досить щільний рулет і приберіть в холодильник на кілька годин для просочення і застигання. Перед подачею можна прикрасити готовий рулет свіжими ягодами, кремом і тертим шоколадом.