Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Рецепт приготування меренгового рулету від Енді шефа

Приголомшливий рецепт неймовірного ласощі, яка затьмарить всі десерти, які ви пробували до цього. Ніжний і повітряний меренговый рулет від знаменитого Енді шефа доведе вам, що вишукана кухня доступна кожному. Приступимо?

Інгредієнти:

Для меренгового коржа:

  • Арахіс смажений – 55 р.
  • Яєчний білок – 155 р.
  • Пудра цукрова – 155 р.
  • Пісок цукровий – 155 р.

Для крему:

  • Горіхова паста – 25 р.
  • Вода питна – 30 мл
  • Масло вершкове – 130 р.
  • Яєчний білок – 50 р.
  • Цукровий пісок – 95 р.

Процес приготування:

  • Арахіс обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору, а потім очистіть від лушпиння. При бажанні, ви можете замінити арахіс будь-якими іншими горіхами (чудово буде грати в цьому десерті, наприклад, фундук). Тепер горіхи потрібно перемолоти в кавомолці або блендері в дрібну крихту.
  • У миску для збивання додайте 155 грам курячого білка (таку масу білка можна отримати приблизно з 3-4 курячих яєць). Починати збивати білки треба на мінімальній швидкості міксера, поступово збільшуючи кількість обертів. Така техніка дозволить збагатити білки повітрям найбільш рівномірно, що як не можна краще позначиться на якості випічки.
  • В середині процесу збивання потрібно поступово почати додавати цукровий пісок. Тут ключове слово – поступово, інакше білки опаде, і з цього не вийде нічого путнього. Збивайте білки до тих пір, поки вони не перетворяться в міцну піну.
  • До збитим білків додайте цукрову пудру, яку попередньо потрібно просіяти через сито, щоб зробити практично невагомою. Силіконової лопаткою акуратно вмішайте пудру в білки.
  • Отриману масу перекладіть в кондитерський мішок з насадкою 14 міліметрів у діаметрі. Якщо так вийшло, що у вас немає кондитерського мішка, то скористайтеся звичайним поліетиленовим пакетом, відрізавши у нього куточок, щоб вийшов діаметр 14 міліметрів. На деко, який заздалегідь потрібно застелити тонким папером для випічки, нанесіть меренгу діагональними смужками. Розмір меренгового коржа повинен бути приблизно 20 на 30 сантиметрів.
  • Посипте отриману меренговую масу горіховою крихтою (не всієї).
  • Візьміть втулку від пергаменту і розріжте її таким чином, щоб її довжина стала 20 сантиметрів. Акуратно накрутіть пергамент разом з меренгою на втулку. У вас повинно вийти 2-3 такі втулки з меренгою.
  • Деко застеліть папером для випічки і акуратно покладіть на нього втулки з меренгою. Поставте деко в нагріту до 100º С духовку на 2-2,5 години.
  • Готову меренгу остудіть до кімнатної температури, а потім акуратно витягніть втулки. Залишилося дуже обережно зняти зсередини пергамент. Найскладніша частина позаду! Приступаємо до крему.
  • Спочатку треба зварити цукровий сироп з 30 мілілітрів води і 95 грам цукрового піску.
  • Поки вариться сироп, збийте курячий білок таким же чином, як описано в пункті 2.
  • Готовий сироп потрібно акуратно влити в білок, не припиняючи збивати його міксером. Дуже важливо лити сироп не на сам білок, а по стінці форми для збивання. Це вкрай важливо!
  • Пора додати дуже м’яке вершкове масло (теж поступово і теж дуже маленькими порціями). У самому кінці додайте в крем трохи горіхової пасти.
  • Перекладіть крем кондитерський мішок і наповніть ним меренгові трубочки приблизно на чверть. Потім насипте трохи мелених горіхів. Знову крем, потім горіхи, крем, горіхи, крем. Верх рулетів прикрасьте цілими горішками, які потрібно приклеїти кремом. Якщо десерт буде стояти в холодильнику, то крему знадобиться деякий час, щоб знову стати м’яким. Тому дістаньте меренговый рулет з холодильника хвилин за 15-20 до подачі на стіл.
  • Приємного апетиту!