Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Простий і смачний рецепт меренгового рулету з вишнею

Чудовий десерт, який як не можна, до речі, доведеться урожай вишні. Ніжний вершковий крем ідеально поєднується з приємною вишневої кислинкою, а обрамляє все це, ніжна, хрустка меренга. Непередаване задоволення!

Інгредієнти:

  • Свіжі ягоди вишні – 0,3 кг
  • Вершки 33% – 150 мл
  • Цукровий пісок – 200 р.
  • Лікер – 4 ч. л.
  • Пудра цукрова – для прикраси.
  • Яєчні білки – 4 шт.
  • Яблучний оцет – 1 ч. л.
  • Горіхи – 100 р.
  • Шоколад гіркий – 70 р.

Процес приготування:

  • Горіхи обсмажте на сухій сковороді протягом 10-15 хвилин, остудіть, а потім змеліть у велику крихту з допомогою блендера або кавомолки.
  • Відокремте білки від жовтків. Нам потрібні для цього рецепта тільки білки. Їх потрібно збити до міцної піни. Починати процес збивання необхідно на самій низькій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість.
  • Коли білки перестануть бути прозорими, але ще не придбають щільну консистенцію, потихеньку додайте до них 100 грам цукрового піску і 1 чайну ложку оцту.
  • Випікатися меренга повинна в добре розігрітій духовці, тому, щоб заощадити час, заздалегідь поставте розігріватися духовку. Ідеальна температура для випічки меренги — 180ºС.
  • Застеліть деко пергаментом для випічки. Акуратно перекладіть з допомогою ложки або силіконової лопатки на нього збиту білкову масу. Викладати потрібно досить товстим шаром. Зверху посипте меренгу меленим горіхом. Випікайте в добре прогрітій духовці 15-20 хвилин.
  • Коли білковий корж стане золотистого кольору, дістаньте його з духовки і акуратно переверніть верхньою стороною вниз на чистий аркуш паперу для випічки, а з нижньої сторони зніміть пергамент, на якому лежала меренга. Дайте меренговому коржу повністю охолонути.
  • Шоколад розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.
  • Саме час приготувати крем. Для цього потрібно дуже холодні вершки (прямо з холодильника) збити з 100 грамами цукру (не забувайте, що цукор завжди додається дуже повільно) до тих пір, поки вони не придбають ніжну кремову консистенцію. Ближче до кінця збивання додайте до вершків теплий розтоплений шоколад.
  • Коли меренга повністю охолоне, покрийте її рівним шаром вершкового-шоколадного крему, а потім зверху викладіть вимиті і очищені від кісточок вишні. З допомогою паперу для випічки, на якій лежить рулет, скрутіть меренгу в рулет. Перекладіть рулет швом вниз на блюдо і поставте в холодильник. Це потрібно для того, щоб крем схопився, а корж з меренги просочився. Через 2-3 години можна накривати на стіл і йти пити чай. Готовий рулет посипте цукровою пудрою.
  • Приємного вам чаювання!