Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Мигдальний меренговый рулет з лимонними нотками
У цьому рецепті просто неймовірне поєднання смаків, яке закрутить голову будь-кому: хрустка меренга, ароматний мигдаль, терпкий лимон, і все це в нежнейшем кремі. Запаморочливе задоволення!
Інгредієнти:
Для меренги:
Яйця курячі – 6 шт.
Мигдаль (в пелюстках) – 30 р.
Цукрова пудра – 2-2,5 ст. л.
Цукровий пісок – 230 р.
Крохмаль – 1 ч. л.
Мигдальна есенція – ¼ ч. л.
Подрібнений мигдаль – 50 р.
Вершки з масовою часткою жиру 33% — 300-350 мл
Для лимонного крему:
Лимон – 1 шт.
Куряче яйце – 1 шт.
Картопляний крохмаль – 1 ч. л.
Масло вершкове – 30 р.
Цукровий пісок – 80 р.
Процес приготування:
Лимон ретельно вимити в проточній воді, потім розріжте його навпіл і натріть на тертці цедру. Після цього з обох половин лимона вичавте сік.
У невелику каструлю покладіть нарізане на невеликі шматочки вершкове масло і поставте на середній вогонь. Коли масло почне танути, додайте до нього свіжовичавлений лимонний сік, просіяний крохмаль і натерту на дрібній тертці цедру. Перемішайте, а потім додайте 80 грам цукру.
У невеликій мисочці збийте вінчиком куряче яйце протягом 10-15 секунд. Повільно перелийте його до розтопленого олії, і як слід перемішайте. Коли вийшла маса закипить, негайно зніміть каструлю з вогню і поставте остигати.
Перед тим, як приступати до приготування меренговой основи, підготуйте духовку: вона повинна бути розігріта до 190 градусів. Поки духовка нагрівається до потрібної температури, ви встигнете приготувати меренгу.
Ретельно відокремте білки від жовтків 5 яєць. Для меренги нам будуть потрібні тільки білки. Збийте їх з цукром міксером (починати потрібно з найменшої швидкості, поступово збільшуючи, а цукор потрібно додавати дуже повільно). Також в процесі збивання потрібно додати мигдалеву есенцію і чайну ложку просіяного через сито крохмалю. Продовжуйте збивати всі інгредієнти, поки вони не перетворяться в міцну піну з піками. У самому кінці додайте подрібнений мигдаль і акуратно вмішайте його в білки силіконової лопаткою.
Деко застеліть відповідним за розміром аркушем паперу для випічки (можна змастити невеликою кількістю рослинної олії) і перекладіть збиті білки. Розрівняйте. Поставте деко з меренгою в духовку десь на 15 хвилин.
З готового коржа зніміть папір для випічки і дайте меренге повністю охолонути. Після цього намажте меренгу лимонним кремом, а зверху присипте пелюстками мигдалю. Повільно поверніть корж в рулет і покласти швом вниз на блюдо. Поставте десерт в холодильник години на 4, за цей час він встигне добре просочитися.