Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Як приготувати меренговый рулет з маскарпоне?

Якщо ви втомилися від калорійних маслянистих тортів і здобних пирогів, то меренговый рулет з маскарпоне – це те, що вам потрібно: ніжний, повітряний, практично невагомий, він буквально тане в роті. Свіжі ягоди і гіркий шоколад ще більше підкреслюють ніжну консистенцію і яскравий вершковий смак цього чудового ласощі.

Інгредієнти:

  • Маскарпоне – 160 р.
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Гіркий шоколад – 35 р.
  • Цукровий пісок – 175 р.
  • Полуниця/малина – 80 р.
  • Цукор ванільний – 10 р.
  • Вершки жирністю 33% – 130 мл.
  • Цукрова пудра – 2,5 ст. л.

Процес приготування:

  • Меренга робиться виключно з курячих білків, тому першим ділом вам потрібно буде відокремити сирі білки від жовтків. Є багато способів як це зробити, тому підберіть для себе найбільш підходящий. Але стежте, щоб жовток ні в якому разі не потрапив в ємність з білками – це зіпсує меренгу. Жовтки можна використовувати для будь-якої іншої страви – в цьому рецепті вони вам не знадобляться.
  • Тепер потрібно правильно збити білки. Починати треба з самої повільної швидкості міксера. Перший етап збивання триває 1-1,5 хвилини. У вас повинна вийти ніжна піна. Після цього включіть більш потужний режим і збийте білки до білої піни. Слідкуйте, щоб вона не була надто густий – якщо трохи нахилити ємність, в якій ви збиваєте білки, то вони повинні трохи виливатися.
  • На цьому етапі потрібно додати у взбиваемую масу цукровий пісок. Робиться це безпосередньо в процесі збивання, невеликими порціями (ні в якому разі не висипте весь цукор відразу – білки опаде). Таким же чином додайте ванільний цукор. Тепер потрібно збити білки до міцної, густий піни, яка не буде вивалюватися навіть при перевертанні ємності для збивання.
  • Духова шафа увімкніть на 180ºС.. Поки ви збиваєте білки, духовка встигне як слід розігрітися.
  • Деко застеліть папером для випічки. Товстим шаром викладіть збиті білки на пергамент. Викладати треба саме товстим шаром, тому що після випічки меренга зазвичай опадає, і ви не зможете зняти її з пергаменту.
  • Деко з майбутньою меренгою поставте в добре розігріту духовку і готуйте близько 20 хвилин. Готовність перевірити дуже просто – маса придбає приємний золотистий колір. Дістаньте меренгу з духовки і акуратно перекладіть на чистий аркуш паперу для випічки, а той лист, на якому меренга выпекалась, зніміть. Дочекайтеся, поки корж повністю охолоне.
  • Поки остигає меренговый корж, займіться приготуванням крему. Потрібно як слід збити холодні вершки, коли вони набудуть щільну консистенцію, додайте 2,5-3 столові ложки цукрової пудри і збивайте ще близько 1-2 хвилин.
  • З’єднайте збиті солодкі вершки з сиром маскарпоне. Акуратно перемішайте віночком, але недовго, щоб крем не почав розшаровуватися.
  • Коли меренга повністю охолоне, перекладіть на неї крем з вершків і маскарпоне і розмажте по всьому коржу, залишаючи з кожного краю по 1-1,5 сантиметра.
  • Гіркий шоколад натріть на крупній тертці і рівномірно посипте їм меренгу.
  • Ягоди промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб вони трохи обсохнули (ягоди можна замінити на будь-які свіжі або консервовані фрукти). Розрізати кожну ягоду навпіл (малину різати не треба) і розкладіть по всьому меренговому коржу з кремом в довільному порядку. Акуратно скрутіть корж в досить щільний рулет. Поставте рулет в холодильник на кілька годин для просочення. Краще всього залишити меренговый рулет в холодильнику на ніч. Прикрасьте рулет по вашому смаку (розтопленим шоколадом, ягідним джемом, цукровою пудрою і т. д.) і подавайте до столу.
  • Приємного апетиту!