Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Як приготувати меренговый рулет з маскарпоне?
Якщо ви втомилися від калорійних маслянистих тортів і здобних пирогів, то меренговый рулет з маскарпоне – це те, що вам потрібно: ніжний, повітряний, практично невагомий, він буквально тане в роті. Свіжі ягоди і гіркий шоколад ще більше підкреслюють ніжну консистенцію і яскравий вершковий смак цього чудового ласощі.
Інгредієнти:
Маскарпоне – 160 р.
Курячі яйця – 4 шт.
Гіркий шоколад – 35 р.
Цукровий пісок – 175 р.
Полуниця/малина – 80 р.
Цукор ванільний – 10 р.
Вершки жирністю 33% – 130 мл.
Цукрова пудра – 2,5 ст. л.
Процес приготування:
Меренга робиться виключно з курячих білків, тому першим ділом вам потрібно буде відокремити сирі білки від жовтків. Є багато способів як це зробити, тому підберіть для себе найбільш підходящий. Але стежте, щоб жовток ні в якому разі не потрапив в ємність з білками – це зіпсує меренгу. Жовтки можна використовувати для будь-якої іншої страви – в цьому рецепті вони вам не знадобляться.
Тепер потрібно правильно збити білки. Починати треба з самої повільної швидкості міксера. Перший етап збивання триває 1-1,5 хвилини. У вас повинна вийти ніжна піна. Після цього включіть більш потужний режим і збийте білки до білої піни. Слідкуйте, щоб вона не була надто густий – якщо трохи нахилити ємність, в якій ви збиваєте білки, то вони повинні трохи виливатися.
На цьому етапі потрібно додати у взбиваемую масу цукровий пісок. Робиться це безпосередньо в процесі збивання, невеликими порціями (ні в якому разі не висипте весь цукор відразу – білки опаде). Таким же чином додайте ванільний цукор. Тепер потрібно збити білки до міцної, густий піни, яка не буде вивалюватися навіть при перевертанні ємності для збивання.
Духова шафа увімкніть на 180ºС.. Поки ви збиваєте білки, духовка встигне як слід розігрітися.
Деко застеліть папером для випічки. Товстим шаром викладіть збиті білки на пергамент. Викладати треба саме товстим шаром, тому що після випічки меренга зазвичай опадає, і ви не зможете зняти її з пергаменту.
Деко з майбутньою меренгою поставте в добре розігріту духовку і готуйте близько 20 хвилин. Готовність перевірити дуже просто – маса придбає приємний золотистий колір. Дістаньте меренгу з духовки і акуратно перекладіть на чистий аркуш паперу для випічки, а той лист, на якому меренга выпекалась, зніміть. Дочекайтеся, поки корж повністю охолоне.
Поки остигає меренговый корж, займіться приготуванням крему. Потрібно як слід збити холодні вершки, коли вони набудуть щільну консистенцію, додайте 2,5-3 столові ложки цукрової пудри і збивайте ще близько 1-2 хвилин.
З’єднайте збиті солодкі вершки з сиром маскарпоне. Акуратно перемішайте віночком, але недовго, щоб крем не почав розшаровуватися.
Коли меренга повністю охолоне, перекладіть на неї крем з вершків і маскарпоне і розмажте по всьому коржу, залишаючи з кожного краю по 1-1,5 сантиметра.
Гіркий шоколад натріть на крупній тертці і рівномірно посипте їм меренгу.
Ягоди промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб вони трохи обсохнули (ягоди можна замінити на будь-які свіжі або консервовані фрукти). Розрізати кожну ягоду навпіл (малину різати не треба) і розкладіть по всьому меренговому коржу з кремом в довільному порядку. Акуратно скрутіть корж в досить щільний рулет. Поставте рулет в холодильник на кілька годин для просочення. Краще всього залишити меренговый рулет в холодильнику на ніч. Прикрасьте рулет по вашому смаку (розтопленим шоколадом, ягідним джемом, цукровою пудрою і т. д.) і подавайте до столу.