Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачний рецепт малинового варення з бананом
Легка в приготуванні малинове варення з додаванням бананів здивує вас своїм смаком, в міру солодкий, з легкою кислинкою. Банани потрібно брати стиглі і м’які, але не почорнілі.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
Цукровий пісок – 1,5 кг;
Ягоди малини – 1 кг;
Банани – 0,6 кг;
Вода – 100 мл
Процес приготування:
Малину потрібно зібрати максимально чисту, без пошкоджень, сміття і плодоніжок. Незрілі ягоди у варенні не підуть.
Покласти малину у велику каструлю з товстим дном, пересипати її цукром. Кілька разів струснути каструлю з сумішшю і поставити постояти в холодильнику десь півгодини, щоб виділився сік з ягід і просочив собою цукор.
Банани промити з милом, очистити від шкірки і нарізати на кружечки невеликого розміру. Додати до них воду.
Змішати в каструлі малину з цукром, воду і банани, поставити на слабкий вогонь і так довести до кипіння, вимкнути і дати охолонути. Не забувати знімати пінку.
Коли заготовка повністю охолоне, її потрібно знову закип’ятити і повністю остудити.
Підготувати чисті вимиті банки і кришки. Кришки прокип’ятити 3 хв. Банки стерилізувати.
Знову в третій раз закип’ятити варення і швидко розлити по банках. Закатати або закрутити заготовки гвинтовими кришками, перевернути і так дати охолонути, тепло укутавши.
Після охолодження банки поставити в підвал або на полиці комори, термін зберігання – приблизно рік.