Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати смачне малинове варення в мультиварці?

В мультиварці варення з малини готується простіше простого, кухонні помічниця зробить все за вас. Пропоную додати ароматну зелень, а саме м’яту, від цього смак заграє новими свіжими нотками.

Час готування: 1 година 15 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Малина свіжа – 1,4 кг;
  • Цукровий пісок – 0,7 кг;
  • Гілочка м’яти – 2 шт.

Процес приготування:

  • Ягоди малини мити не потрібно, оскільки вони дуже крихкі і швидко втрачають форму, можуть потекти. Обов’язково потрібно викинути зіпсовані та пошкоджені екземпляри, відірвати чашолистки.
  • Малину висипати в чашу мультиварки, всипати туди ж цукор.
  • Трохи струснути чашу, через 10 хв. встановити програму «Гасіння» і виставити 45 хв. Закрити у мультиварки кришку і готувати, знявши клапан з кришки.
  • Поки варення готується, його потрібно кілька разів перемішати. Як правило, не утворюється піна.
  • М’яту помити в холодній воді і обсушити, кинути в варення за 5 хв. до закінчення приготування.
  • Не рекомендується за один раз готувати варення більше, ніж зазначено в розкладці, інакше воно може витекти з мультиварки.
  • Банки і кришки промити в мильному розчині, ретельно прополоскати. Кришки ще додатково прокип’ятити і висушити. Скляні банки потрібно простерилізувати будь-яким способом.
  • Гаряче варення розлити по обробленим банкам, заздалегідь викинувши м’яту, і закатати машинкою або закрутити максимально щільно. Дати охолонути в перевернутому вигляді під теплою ковдрою і понести в комору або підвал.
  • Зберігати максимум 1 рік і вживати до млинців, батони, на підставі даної заготовки можна варити взимку компоти, морси і киселі.
  • Приємного апетиту!