Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Як приготувати смачне малинове варення в мультиварці?
В мультиварці варення з малини готується простіше простого, кухонні помічниця зробить все за вас. Пропоную додати ароматну зелень, а саме м’яту, від цього смак заграє новими свіжими нотками.
Час готування: 1 година 15 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
Малина свіжа – 1,4 кг;
Цукровий пісок – 0,7 кг;
Гілочка м’яти – 2 шт.
Процес приготування:
Ягоди малини мити не потрібно, оскільки вони дуже крихкі і швидко втрачають форму, можуть потекти. Обов’язково потрібно викинути зіпсовані та пошкоджені екземпляри, відірвати чашолистки.
Малину висипати в чашу мультиварки, всипати туди ж цукор.
Трохи струснути чашу, через 10 хв. встановити програму «Гасіння» і виставити 45 хв. Закрити у мультиварки кришку і готувати, знявши клапан з кришки.
Поки варення готується, його потрібно кілька разів перемішати. Як правило, не утворюється піна.
М’яту помити в холодній воді і обсушити, кинути в варення за 5 хв. до закінчення приготування.
Не рекомендується за один раз готувати варення більше, ніж зазначено в розкладці, інакше воно може витекти з мультиварки.
Банки і кришки промити в мильному розчині, ретельно прополоскати. Кришки ще додатково прокип’ятити і висушити. Скляні банки потрібно простерилізувати будь-яким способом.
Гаряче варення розлити по обробленим банкам, заздалегідь викинувши м’яту, і закатати машинкою або закрутити максимально щільно. Дати охолонути в перевернутому вигляді під теплою ковдрою і понести в комору або підвал.
Зберігати максимум 1 рік і вживати до млинців, батони, на підставі даної заготовки можна варити взимку компоти, морси і киселі.