Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Густе варення з малини з желатином на зиму
Желатин допоможе отримати дуже щільну консистенцію варення, яке не буде розтікатися і годиться для начинок в пиріжки, дріжджові пироги, вареники.
Час готування: 4 години.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Малина – 1,2 кг;
Цукор-пісок – 1,2 кг;
Желатин порошковий – 50 р.
Процес приготування:
Малину перебрати, викинути пошкоджені ягоди, прибрати чашолистки. Бажано сировину не мити, щоб не додати зайвої вологи.
Покласти всю малину у велику каструлю, пересипати цукровим піском і залишити на пару годин, щоб сік з ягід просочив і розчинив цукор.
На мінімальний вогонь поставити плиту з сумішшю, довести до кипіння і дочекатися, поки всі частинки цукру повністю розійдуться в сиропі.
Желатин у вигляді гранул (звичайний з супермаркету) розвести так, як написано на пакетику. Закипевшее варення зняти з конфорки, прибрати виникла піну, злегка остудити і викласти набряклий желатин. Розмішати до розчинення желатинової маси. Якщо використовується листовий желатин, важливо перерахувати його вагу.
Скляні банки і кришки промити з содою, обполоснути, простерилізувати банки. Кришки прокип’ятити.
Гаряче варення відразу розкласти по банках, закатати або закрутити гвинтовими кришками. Перевертати немає потреби, тому що желатин відразу почне желировать масу, а струс може завадити отримати однорідне желе.
Після охолодження заготовки прибираються в холодне місце без доступу сонячного світла. Зберігати малинове варення можна 1-1,5 року.