Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування варення з малини на пектині
Щоб зварити густе варення з малини, потрібно або загущатися його з допомогою покупного пектину, або готувати його з іншими ягодами або фруктами, в яких багато пектину, адже сама ягода їм не володіє в достатній мірі. Сьогодні зваримо варення з однієї малини на порошку пектину.
Час готування: 1 год.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
Ягоди малини – 950 г;
Цукровий пісок – 830 г;
Пектин – 1 пакетик.
Процес приготування:
Ягоди повністю оглянути, прибрати пошкоджені. Малину промити в декількох водах, виклавши її в сито, потім там і залишити, щоб вода стекла і ягоди підсохли.
Висипати малину у великий таз, додати до нього цукор, перемішати, залишити на 15 хв, щоб вона пустила сік.
Поставити таз з вмістом на слабкий вогонь, варити до закипання, а потім ще 7 хв., постійно помішуючи.
Піну, що утворюється при варінні, потрібно знімати.
Для варення можна використовувати чистий пектин, який продається на вагу, тоді його потрібно взяти приблизно 10 м і перемішати з 20 г цукру. Якщо використовувати чистий пектин без цукру, він стане кам’яним в гарячій масі і ніщо не зможе його розчинити. Також можна купити пакетик пектинової суміші (20 г), вона складається з пектину, цукру і лимонної кислоти. Можна використовувати пакетик або його половину.
Всипати суміш пектину і цукру тонкою цівкою в варення, постійно заважаючи, і варити ще 10 хв.
Кипляче варення розлити по стерилізованим банкам, закатати стерильними кришками і остудити, обгорнувши в тепле покривало і перевернувши банки догори дном.
Прибрати в холодне місце і зберігати близько року.