Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування варення з малини на пектині

Щоб зварити густе варення з малини, потрібно або загущатися його з допомогою покупного пектину, або готувати його з іншими ягодами або фруктами, в яких багато пектину, адже сама ягода їм не володіє в достатній мірі. Сьогодні зваримо варення з однієї малини на порошку пектину.

Час готування: 1 год.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Ягоди малини – 950 г;
  • Цукровий пісок – 830 г;
  • Пектин – 1 пакетик.

Процес приготування:

  • Ягоди повністю оглянути, прибрати пошкоджені. Малину промити в декількох водах, виклавши її в сито, потім там і залишити, щоб вода стекла і ягоди підсохли.
  • Висипати малину у великий таз, додати до нього цукор, перемішати, залишити на 15 хв, щоб вона пустила сік.
  • Поставити таз з вмістом на слабкий вогонь, варити до закипання, а потім ще 7 хв., постійно помішуючи.
  • Піну, що утворюється при варінні, потрібно знімати.
  • Для варення можна використовувати чистий пектин, який продається на вагу, тоді його потрібно взяти приблизно 10 м і перемішати з 20 г цукру. Якщо використовувати чистий пектин без цукру, він стане кам’яним в гарячій масі і ніщо не зможе його розчинити. Також можна купити пакетик пектинової суміші (20 г), вона складається з пектину, цукру і лимонної кислоти. Можна використовувати пакетик або його половину.
  • Всипати суміш пектину і цукру тонкою цівкою в варення, постійно заважаючи, і варити ще 10 хв.
  • Кипляче варення розлити по стерилізованим банкам, закатати стерильними кришками і остудити, обгорнувши в тепле покривало і перевернувши банки догори дном.
  • Прибрати в холодне місце і зберігати близько року.
  • Приємного апетиту!