Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Густе сливове варення з агар-агаром
Щоб отримати необхідну густоту у малинового варення, можна використовувати не тільки желатин, але і агар-агар. Він також володіє багатьма корисними властивостями і допомагає надати водянистої малині досить щільну структуру.
Час готування: 1 година 50 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Малина – 2 кг;
Цукровий пісок – 1,4 кг;
Агар-агар – 14 м;
Окріп – 200 мл
Процес приготування:
Малину, якщо вона покупна, обов’язково вимити, домашню можна не мити, проте варто ретельно перебрати. Чашолистки потрібно видаляти після миття, щоб ягоди не розкисло. Якщо ягоди милися, їх потрібно викласти в сито або на паперові рушники і просушити, зайва волога в варення ні до чого.
Всипати ягоди в глибоку каструлю або миску, додати половину цукру. Залишити в холодильнику на кілька годин або навіть на ніч.
За ніч цукор розчиниться в соку ягід. Всю суміш потрібно перекласти в чашу блендера і пробити до однорідності, потім вилити в каструлю з товстими стінками.
Всипати в пюре залишки цукру, перемішати і на середньому вогні довести до кипіння, після цього варити ще 10 хв, постійно вимішуючи дерев’яною ложкою або лопаткою і знімаючи пінку. Вогонь при цьому повинен бути нижче середнього.
Агар-агар замочувати у воді заздалегідь не потрібно, потрібно відміряти необхідну його кількість і залити окропом, розмішати.
Вилити суміш агар-агару і води в варення і варити ще 5 хв.
Киплячу масу розкласти по заздалегідь підготовленим, обробленим та стерилізованим банкам, закатати. Перевернути догори дном і укутати банки з заготовками теплою ковдрою. Дати плавно дійти до кімнатної температури протягом доби і можна прибрати в підвал або комору.
Варення виходить щільним, добре тримає форму. Логічно використовувати його в якості наповнювача для кондитерських виробів і випічки.