Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт варення з малини без кісточок
Кісточки не завжди доречні в варення з малини: хтось їх любить відчувати при дегустації десерту, а хтось віддає перевагу смакувати варення без кісточок, радіючи його повної однорідності. Тому сьогодні варимо варення виключно без кісточок.
Час готування: 1 година 45 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
Ягоди малини – 1,3 кг;
Вода – 430 мл;
Цукровий пісок – 1,6 кг.
Процес приготування:
Підготувати ягоди, оглянувши їх: перебрати від листочків, гнилих, пошкоджених ягід. Викласти малину у велику емальовану каструлю, влити туди ж воду, поставити на слабкий вогонь.
Готувати після закипання приблизно 20 хв. до однорідності і м’якості ягід.
Остудити до теплого стану, щоб можна було брати в руки. Далі сито або друшляк вистелити в кілька шарів марлею, викладати туди масу і вичавлювати через марлю малинове пюре. Можна накладати ягідну масу в сито з дрібними отворами і за допомогою силіконової лопатки або столової ложки перетирати вміст, викидаючи кісточки.
До отриманого соку додати цукор, розмішати і знову довести до кипіння, постійно помішуючи.
Варити на вогні нижче середнього приблизно 1 годину. Час від часу потрібно знімати піну і помішувати масу дерев’яною ложкою з довгою ручкою. Готовність можна визначити, капнувши на холодне блюдце пару крапель варення. Готове варення дуже повільно стікає, а після остигання швидко схоплюється і застигає.
Розкласти варення з малини по попередньо промитим і стерилізованим банкам, закрутити або закатати стерилізованими металевими кришками.
Дати охолонути і відправити на зберігання в холодне місце. Використовувати протягом року.