Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Як заготовити на зиму малинове варення з цілими ягодами?
Це дуже красиво, коли в темно-рубіновий сиропі варення плавають окремі цілі ягоди малини. Крім того, така структура ласощі має свою привабливість: окремі ягоди добре відчуваються мовою.
Час готування: 5 годин.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Вода очищена – 700 мл;
Ягоди малини – 1 кг;
Цукор-пісок – 1,5 кг.
Процес приготування:
Оглянути малину на предмет черв’яків і гнилі, пошкоджену прибрати. При бажанні, промити дуже обережно ягоди в холодній воді, однак від цього малина легко може розкиснути. Видалити плодоніжки.
Для сиропу до цукрового піску додати воду і поставити каструлю на середній вогонь, дочекатися закипання. Цукор повинен весь розійтися у воді.
Проварити сироп 5 хв. і залити їм підготовлені ягоди малини, залишити в такому вигляді на 3,5-4 години, не заважаючи.
Після закінчення часу ягоди дуже акуратно виловити ситом з сиропу.
Сам ягідний сироп варити в каструлі ще 20 хв. на середньому вогні. Перевіряти готовність сиропу треба по краплині: якщо крапля стала тягучою, можна діяти далі.
Викласти ягоди назад в сироп і готувати ще 10 хвилин, знімаючи піну з варення.
Півлітрові скляні банки, вимиті з содою, поставити в холодну духовку, встановити температуру 110 градусів і тримати там 20 хв. За цей час потрібно прокип’ятити кришки і обсушити їх.
Банки наповнити киплячим варенням з сиропу з ягодами до країв, закатати за допомогою машинки. Перевернути десерт в банках догори дном і накрити теплою ковдрою. Залишити на ніч остигати.
Перенести в підвал або комору, використовувати протягом 10-12 міс.