Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Низькокалорійне малинове варення без додавання цукру

Таке варення стане відмінним підмогою взимку в лікуванні застуди тим, кому не можна вживати ліки, в тому числі і вагітним жінкам. Вона чудово зберігає всі вітаміни і при цьому не несе в собі порожніх калорій.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Малина – 3 кг;
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

  • У широку каструлю скласти чисту малину, з якої відібрали всі пригнічені і зіпсовані ягоди, позбавлені плодоніжок. Малину можна і помити, але робити це потрібно до видалення хвостиків.
  • Влити до ягід півсклянки води і поставити каструлю на невеликий вогонь.
  • Сік, який стане виділятися, треба збирати черпаком в окремий посуд. Його теж можна заготовити згодом окремо і пити взимку як компот.
  • Густу масу перекласти в чашу мультиварки, виставити програму «Тушкування» на 60 хв.
  • Варити малину, періодично відкриваючи кришку і перемішуючи вміст чаші.
  • Пів-літрові банки та металеві кришки закаточні або гвинтові, промити в содовому розчині і обполоснути. Кришки обдати окропом, банки стерилізувати в духовці, над парою чайника або в мікрохвильовій печі.
  • Розлити продукт за підготовленої стерильної тарі і закрутити або закатати. Перевернути банки догори дном і остудити в теплі.
  • Зберігати таку вітамінну заготівлю без цукру в місці, з постійно низькою температурою.
  • Використовувати для приготування морсів, киселів, пудингів.
  • Приємного апетиту!