Малинове варення на зиму – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт варення з малини без варіння
Сире варення з малини підкорила не один десяток господинь своєю простотою приготування, адже саме складне тут – правильно підготувати скляні банки. Аромат і смак малини повністю зберігаються, вітаміни і органічні кислоти в такому процесі не руйнуються.
Час готування: 4 години.
Порцій: 11.
Інгредієнти:
Малина – 2,2 кг;
Цукор-пісок – 3,6 кг.
Процес приготування:
Малину перебрати, вимити в холодній воді. Під струменем її мити категорично не можна, для цього треба викласти ягоди порціями в сито або друшляк і опустити в миску з водою. Кілька разів змінити воду і потім залишити ягоди в ситі, щоб вода спокійно скла.
Потовкти малину в каструльці за допомогою пластикової товкачика для картопляного пюре. При бажанні можна перетерти масу через сито, щоб видалити кісточки (не всі люблять їх присутність).
Пюре малини засипати цукровим піском, розмішати і залишити настоятися 4 години при кімнатній температурі, щоб ягідний сік встиг розчинити цукор. В процесі суміш пару раз перемішати.
Кришки і банки ретельно вимити в мильному розчині і промити. Кришки прокип’ятити 4 хв., банки стерилізувати над парою або в мікрохвильовій печі (як варіант, в духовці).
Розкласти готову вітамінну масу по банкам, зверху відступаючи по 2 см На 1 см, зверху насипати цукру, щоб утворити скоринку, яка не дасть цвілі завестися на поверхні.
Герметично закрити банки гвинтовими кришками або закатати. Таку заготовку потрібно тримати в холодильнику або холодному підвалі, взимку її можна виставити на холодний балкон і накрити темною тканиною. Велика кількість цукру не дасть варенню замерзати.