Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом – 10 рецептів з фото покроково

Смачний рецепт лінивих голубців з томатною пастою

Вам пропонується ще один рецепт приготування смачних ледачих голубців, запечених в духовці. Їх смак визначається саме соусом, який будемо готувати з овочів і томатної пасти.

Інгредієнти:

  • Фарш – 0.6 кг
  • Капуста – ½ качана.
  • Рис – 2/3 ст.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Борошно для обвалювання.
  • Сіль і спеції за смаком.
  • Часник – 5 зубків.
  • Соняшникова олія для смаження.

Процес приготування:

  • Спочатку відваріть до напівготовності промитий грубозернистий рис.
  • Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, трохи посоліть і перетріть руками до появи капустяного соку.
  • Почистіть цибулини і наріжте їх на маленькі кубики.
  • В окремий посуд покладіть фарш, додайте до нього відварений рис, капусту і половину подрібненої цибулі.
  • Вбийте в фарш курячі яйця, посоліть його і додайте спеції за власним смаком (добре поєднується з ледачими голубцями коріандр).
  • Приготуйте соус для гасіння голубців. Для цього обсмажте на олії, що залишилася частину цибулі. Потім додати до нього натерту на середній тертці моркву і ще трохи обсмажте. Додайте до зажарки потрібну кількість томатної пасти, влийте 1 л води, посоліть, перемішайте і поваріть кілька хвилин. Вогонь вимкніть і сковорідку з соусом прикрийте кришкою.
  • З приготованого фаршу руками або столовою ложкою сформуйте довгасті котлети. Обваляйте їх у борошні й обсмажте до золотистого кольору в розігрітій олії.
  • Обсмажені голубці покладіть у форму для запікання і залийте приготовленим томатним соусом.
  • Запікайте голубці в духовці при 180° С протягом 25 хвилин.
  • Потім форму з голубцями дістаньте з духовки. Голубці переверніть на інший бік і посипте подрібненим часником, а за необхідності долийте трохи води. Зніміть пробу і налаштуйте по своєму смаку.
  • Форму знову поверніть в духовку і продовжуйте запікання ще 20 хвилин.
  • Приготовлені голубці подайте до столу зі сметаною і свіжою зеленню.

Їжте на здоров’я!