Смачний рецепт лінивих голубців з томатною пастою
Вам пропонується ще один рецепт приготування смачних ледачих голубців, запечених в духовці. Їх смак визначається саме соусом, який будемо готувати з овочів і томатної пасти.
Інгредієнти:
- Фарш – 0.6 кг
- Капуста – ½ качана.
- Рис – 2/3 ст.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Борошно для обвалювання.
- Сіль і спеції за смаком.
- Часник – 5 зубків.
- Соняшникова олія для смаження.
Процес приготування:
- Спочатку відваріть до напівготовності промитий грубозернистий рис.
- Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, трохи посоліть і перетріть руками до появи капустяного соку.
- Почистіть цибулини і наріжте їх на маленькі кубики.
- В окремий посуд покладіть фарш, додайте до нього відварений рис, капусту і половину подрібненої цибулі.
- Вбийте в фарш курячі яйця, посоліть його і додайте спеції за власним смаком (добре поєднується з ледачими голубцями коріандр).
- Приготуйте соус для гасіння голубців. Для цього обсмажте на олії, що залишилася частину цибулі. Потім додати до нього натерту на середній тертці моркву і ще трохи обсмажте. Додайте до зажарки потрібну кількість томатної пасти, влийте 1 л води, посоліть, перемішайте і поваріть кілька хвилин. Вогонь вимкніть і сковорідку з соусом прикрийте кришкою.
- З приготованого фаршу руками або столовою ложкою сформуйте довгасті котлети. Обваляйте їх у борошні й обсмажте до золотистого кольору в розігрітій олії.
- Обсмажені голубці покладіть у форму для запікання і залийте приготовленим томатним соусом.
- Запікайте голубці в духовці при 180° С протягом 25 хвилин.
- Потім форму з голубцями дістаньте з духовки. Голубці переверніть на інший бік і посипте подрібненим часником, а за необхідності долийте трохи води. Зніміть пробу і налаштуйте по своєму смаку.
- Форму знову поверніть в духовку і продовжуйте запікання ще 20 хвилин.
- Приготовлені голубці подайте до столу зі сметаною і свіжою зеленню.
Їжте на здоров’я!