Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом – 10 рецептів з фото покроково

Голубці з капустою, фаршем і рисом в мультиварці

За допомогою цієї диво грубки ви зможете приготувати вечерю для сім’ї зі значною економією свого часу. До того ж їжа, приготована в мультиварці, смачніше звичайної.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0.5 кг.
  • Капуста – 1/5 качана.
  • Рис – ½ ст.
  • Цибулю, яйце і морква – по 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль, перець, спеції (майоран) і лавр за смаком.

Процес приготування:

  • В окремій каструльці відваріть до напівготового стану промитий грубозернистий рис і трохи охолодіть його.
  • Почистіть цибулю і моркву. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву потріть на крупній тертці.
  • Капусту гострим ножем наріжте на тонку соломку.
  • Нашатковану капусту на окремій сковорідці трохи посмажте, тільки до м’якості, разом з половиною натертої моркви. Смажену капусту, посипте по своєму смаку сіллю і спеціями (майораном в даному рецепті).
  • Увімкніть мультиварку на режим «Смаження». Налийте в келих трохи соняшникової олії і обсмажте в ньому подрібнені цибулю і половину натертої моркви до легкого золотистого кольору.
  • Перекладіть В миску розморожений фарш і додайте до нього приготований рис і обсмажені цибулю і моркву. Обов’язково для скріплення фаршу вбийте до нього куряче яйце.
  • Фарш посоліть, посипте перцем за смаком і добре перемішайте.
  • Потім змоченими у воді руками сформуйте з фаршу невеликі кульки.
  • У чашу мультиварки налийте трохи олії і покладіть першим шаром половину обсмаженого капусти.
  • На неї розкладіть м’ясні кульки.
  • Закрийте кульки другою частиною обсмаженої капусти.
  • Томатну пасту розведіть холодною водою, додайте трохи солі і залийте цим соусом голубці в чаші.
  • Додайте до голубців чорний перець і два листки лавра.
  • Готуйте голубці в режимі «Гасіння» протягом 40 хвилин.
  • Приготоване блюдо посипте свіжою зеленню і подавайте до столу.

Їжте на здоров’я!