Голубці з капустою, фаршем і рисом в мультиварці
За допомогою цієї диво грубки ви зможете приготувати вечерю для сім’ї зі значною економією свого часу. До того ж їжа, приготована в мультиварці, смачніше звичайної.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0.5 кг.
- Капуста – 1/5 качана.
- Рис – ½ ст.
- Цибулю, яйце і морква – по 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Сіль, перець, спеції (майоран) і лавр за смаком.
Процес приготування:
- В окремій каструльці відваріть до напівготового стану промитий грубозернистий рис і трохи охолодіть його.
- Почистіть цибулю і моркву. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву потріть на крупній тертці.
- Капусту гострим ножем наріжте на тонку соломку.
- Нашатковану капусту на окремій сковорідці трохи посмажте, тільки до м’якості, разом з половиною натертої моркви. Смажену капусту, посипте по своєму смаку сіллю і спеціями (майораном в даному рецепті).
- Увімкніть мультиварку на режим «Смаження». Налийте в келих трохи соняшникової олії і обсмажте в ньому подрібнені цибулю і половину натертої моркви до легкого золотистого кольору.
- Перекладіть В миску розморожений фарш і додайте до нього приготований рис і обсмажені цибулю і моркву. Обов’язково для скріплення фаршу вбийте до нього куряче яйце.
- Фарш посоліть, посипте перцем за смаком і добре перемішайте.
- Потім змоченими у воді руками сформуйте з фаршу невеликі кульки.
- У чашу мультиварки налийте трохи олії і покладіть першим шаром половину обсмаженого капусти.
- На неї розкладіть м’ясні кульки.
- Закрийте кульки другою частиною обсмаженої капусти.
- Томатну пасту розведіть холодною водою, додайте трохи солі і залийте цим соусом голубці в чаші.
- Додайте до голубців чорний перець і два листки лавра.
- Готуйте голубці в режимі «Гасіння» протягом 40 хвилин.
- Приготоване блюдо посипте свіжою зеленню і подавайте до столу.
Їжте на здоров’я!