Голубці з пекінської капусти, фаршу і рису
У даному рецепті вам пропонується замінити звичайну капусту на пекінську. Страва стане більш ніжним, а з курячим фаршем – і дієтичним. Воно буде мати вигляд котлет і смак голубців.
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 1 шт.
- Фарш курячий – 400 р.
- Рис – ½ ст.
- Цибулю і яйце – 1 шт.
- Сметана томатна паста – 3 ст. л.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
- Пекинку наріжте маленькими кубиками і залийте окропом на 10 хвилин або помістіть на 1 хвилину в мікрохвильовку.
- Цибулю почистіть і подрібніть на дрібну тертку.
- Зваріть рис у підсоленій воді до готовності.
- В окремий посуд помістіть курячий фарш, додайте подрібнену цибулю, пекінську капусту, відварений рис і вбийте одне яйце, щоб голубці тримали свою форму.
- Фарш добре вимішайте.
- Змоченими у воді руками сформуйте з фаршу круглі котлетки, обваляйте їх у борошні й обсмажте на розігрітій олії з обох боків до одержання рум’яної скоринки.
- В окремій мисочці змішайте потрібну кількість сметани з томатною пастою, яку можна замінити смачним кетчупом. Цю суміш посоліть і розбавте 500 мл чистої води.
- Обсмажені голубці складіть у ємність для гасіння і залийте приготовленим соусом.
- Потушкуйте голубці на маленькому вогні протягом 30 хвилин.
- Подайте до столу зі сметаною і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!