Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом – 10 рецептів з фото покроково

Голубці з пекінської капусти, фаршу і рису

У даному рецепті вам пропонується замінити звичайну капусту на пекінську. Страва стане більш ніжним, а з курячим фаршем – і дієтичним. Воно буде мати вигляд котлет і смак голубців.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Фарш курячий – 400 р.
  • Рис – ½ ст.
  • Цибулю і яйце – 1 шт.
  • Сметана томатна паста – 3 ст. л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Пекинку наріжте маленькими кубиками і залийте окропом на 10 хвилин або помістіть на 1 хвилину в мікрохвильовку.
  • Цибулю почистіть і подрібніть на дрібну тертку.
  • Зваріть рис у підсоленій воді до готовності.
  • В окремий посуд помістіть курячий фарш, додайте подрібнену цибулю, пекінську капусту, відварений рис і вбийте одне яйце, щоб голубці тримали свою форму.
  • Фарш добре вимішайте.
  • Змоченими у воді руками сформуйте з фаршу круглі котлетки, обваляйте їх у борошні й обсмажте на розігрітій олії з обох боків до одержання рум’яної скоринки.
  • В окремій мисочці змішайте потрібну кількість сметани з томатною пастою, яку можна замінити смачним кетчупом. Цю суміш посоліть і розбавте 500 мл чистої води.
  • Обсмажені голубці складіть у ємність для гасіння і залийте приготовленим соусом.
  • Потушкуйте голубці на маленькому вогні протягом 30 хвилин.
  • Подайте до столу зі сметаною і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!