Ліниві голубці в каструлю з капустою, фаршем і рисом
Це просте і смачне блюдо можна приготувати на плиті в звичайній каструлі. Ним ви швидко нагодувати свою сім’ю. Так і продукти для нього недорогі і доступні. Секрет смаколики цих ледачих голубців полягає в окремому попередньому обсмажуванні фаршу і капусти.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 0.7 кг
- Капуста – 1 качан.
- Рис – ½ ст.
- Морква і цибуля – 2 шт. по
- Помідори – 3 шт.
- Сіль, перець та кріп за смаком.
- Рослинна олія для смаження.
Процес приготування:
- Ріпчасту цибулю почистіть від лушпиння і наріжте на маленькі кубики.
- Морква почистіть, промийте і наріжте на крупній тертці.
- Обсмажте ці овочі на розігрітому рослинному маслі до рум’яного кольору. До повної готовності смажити не треба.
- Покладіть в сковорідку м’ясний фарш, розімніть його лопаткою, щоб не було грудочок, і посмажте на середньому вогні протягом 10 хвилин.
- До смаженій фаршу насипте за своїм смаком сіль і перець і обов’язково дрібно нарізаний свіжий кріп, який додасть голубців особливий смак. Потім фарш трохи охолодіть.
- У промитого качана капусти зніміть верхні листки і покладіть їх на дно каструлі, в якій будете готувати голубці. Решту капусту за допомогою гострого ножа нашаткуйте тонкою соломкою, адже чим тонше – тим смачніше буде страву.
- Нашатковану капусту посмажте до м’якості на окремій сковорідці.
- Свіжі помідори очистіть від шкірки, обдавши їх окропом і подрібніть в блендері до стану однорідного пюре.
- Половину обсмаженого капусти покладіть рівним шаром в каструлю.
- Поверх її укладіть смажений м’ясний фарш.
- Фарш зверху покрийте залишилася смаженою капустою.
- Залийте капусту з приготованим фаршем томатним соусом.
- Потушкуйте страву на невеликому вогні протягом 35 хвилин, помішуючи його з допомогою ложки.
- Приготовлені ліниві голубці перекладіть на велике блюдо, посипте дрібно нарізаним часником і полийте сметаною.
Приємного апетиту!