Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом – 10 рецептів з фото покроково

Ліниві голубці в каструлю з капустою, фаршем і рисом

Це просте і смачне блюдо можна приготувати на плиті в звичайній каструлі. Ним ви швидко нагодувати свою сім’ю. Так і продукти для нього недорогі і доступні. Секрет смаколики цих ледачих голубців полягає в окремому попередньому обсмажуванні фаршу і капусти.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 0.7 кг
  • Капуста – 1 качан.
  • Рис – ½ ст.
  • Морква і цибуля – 2 шт. по
  • Помідори – 3 шт.
  • Сіль, перець та кріп за смаком.
  • Рослинна олія для смаження.

Процес приготування:

  • Ріпчасту цибулю почистіть від лушпиння і наріжте на маленькі кубики.
  • Морква почистіть, промийте і наріжте на крупній тертці.
  • Обсмажте ці овочі на розігрітому рослинному маслі до рум’яного кольору. До повної готовності смажити не треба.
  • Покладіть в сковорідку м’ясний фарш, розімніть його лопаткою, щоб не було грудочок, і посмажте на середньому вогні протягом 10 хвилин.
  • До смаженій фаршу насипте за своїм смаком сіль і перець і обов’язково дрібно нарізаний свіжий кріп, який додасть голубців особливий смак. Потім фарш трохи охолодіть.
  • У промитого качана капусти зніміть верхні листки і покладіть їх на дно каструлі, в якій будете готувати голубці. Решту капусту за допомогою гострого ножа нашаткуйте тонкою соломкою, адже чим тонше – тим смачніше буде страву.
  • Нашатковану капусту посмажте до м’якості на окремій сковорідці.
  • Свіжі помідори очистіть від шкірки, обдавши їх окропом і подрібніть в блендері до стану однорідного пюре.
  • Половину обсмаженого капусти покладіть рівним шаром в каструлю.
  • Поверх її укладіть смажений м’ясний фарш.
  • Фарш зверху покрийте залишилася смаженою капустою.
  • Залийте капусту з приготованим фаршем томатним соусом.
  • Потушкуйте страву на невеликому вогні протягом 35 хвилин, помішуючи його з допомогою ложки.
  • Приготовлені ліниві голубці перекладіть на велике блюдо, посипте дрібно нарізаним часником і полийте сметаною.

Приємного апетиту!