Простий рецепт лінивих голубців на сковороді
Якщо у вас сім’я невелика, то дуже зручно приготувати такі голубці на сковорідці. Ці голубці з задоволенням їдять діти, так як капуста в них дрібно порізана. Тушкуємо голубці в томатно-сметанному соусі. Рецепт простий і швидкий.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 0.4 кг
- Капуста – 1/5 середнього качана.
- Рис – ½ ст.
- Цибулю, яйце і морква – по 1 шт.
- Сметана – 2/3 ст.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Сіль, перець і спеції за смаком.
Процес приготування:
- Зваріть до напівготовності грубозернистий рис і трохи охолодіть його.
- Почистіть цибулю і морквину і будь-яким способом (ножем, на тертці, у блендері) подрібніть їх.
- М’ясний фарш, попередньо розморожений, покладіть в глибоку мисочку.
- Покладіть до фаршу зварений рис, подрібнені цибулю та моркву і вбийте одне яйце.
- Фарш по своєму смаку посоліть, посипте чорним перцем, спеціями і добре перемішайте.
- Сформуйте з приготованого фаршу невеликі круглі кульки, а для дітей можна зліпити маленькі.
- Поставте на вогонь сковорідку для гасіння голубців і налийте в неї трохи води.
- Потім викладіть на сковороду в один шар приготовлені м’ясні кульки.
- У чашці змішайте сметану з томатною пастою і трохи розведіть її холодною водою. Соус посипте сіллю і цукром за смаком. Отриманим соусом залийте голубці в сковорідці.
- Тушкуйте голубці на невеликому вогні протягом 45 хвилин, періодично доливаючи в сковорідку воду, так як вона випаровується при гасінні.
- Приготовлені голубці посипте свіжою зеленню і можете годувати свою сім’ю.
Приємного апетиту!