Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом – 10 рецептів з фото покроково

Простий рецепт лінивих голубців на сковороді

Якщо у вас сім’я невелика, то дуже зручно приготувати такі голубці на сковорідці. Ці голубці з задоволенням їдять діти, так як капуста в них дрібно порізана. Тушкуємо голубці в томатно-сметанному соусі. Рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 0.4 кг
  • Капуста – 1/5 середнього качана.
  • Рис – ½ ст.
  • Цибулю, яйце і морква – по 1 шт.
  • Сметана – 2/3 ст.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль, перець і спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Зваріть до напівготовності грубозернистий рис і трохи охолодіть його.
  • Почистіть цибулю і морквину і будь-яким способом (ножем, на тертці, у блендері) подрібніть їх.
  • М’ясний фарш, попередньо розморожений, покладіть в глибоку мисочку.
  • Покладіть до фаршу зварений рис, подрібнені цибулю та моркву і вбийте одне яйце.
  • Фарш по своєму смаку посоліть, посипте чорним перцем, спеціями і добре перемішайте.
  • Сформуйте з приготованого фаршу невеликі круглі кульки, а для дітей можна зліпити маленькі.
  • Поставте на вогонь сковорідку для гасіння голубців і налийте в неї трохи води.
  • Потім викладіть на сковороду в один шар приготовлені м’ясні кульки.
  • У чашці змішайте сметану з томатною пастою і трохи розведіть її холодною водою. Соус посипте сіллю і цукром за смаком. Отриманим соусом залийте голубці в сковорідці.
  • Тушкуйте голубці на невеликому вогні протягом 45 хвилин, періодично доливаючи в сковорідку воду, так як вона випаровується при гасінні.
  • Приготовлені голубці посипте свіжою зеленню і можете годувати свою сім’ю.

Приємного апетиту!