Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом – 10 рецептів з фото покроково

Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом шарами

У даному рецепті вам пропонується приготувати ліниві голубці способом пошарового розташування продуктів у формі для запікання. Тут не застосовується попередня обсмажування голубців в маслі, що значно зменшує калорійність страви. Тушкуються такі голубці в курячому бульйоні і без томатної пасти.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 700 р.
  • Капуста – ½ качана.
  • Рис – 2/3 ст.
  • Цибулю і моркву – по 2 шт.
  • М’ясний бульйон – 1.5 ст.
  • Сіль спеції і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку відваріть до напівготовності потрібну кількість рису і охолодіть його.
  • Почистіть і промийте цибулю, моркву і капусту, видаливши з неї зовнішні листки.
  • Капусту наріжте гострим ножем на тонку соломку, або натріть на крупній тертці або подрібніть в блендері. Потім її посоліть і трохи перетріть руками, щоб дала свій сік.
  • Змастіть рослинною олією форму для запікання і половину капусти розкладіть рівним шаром на дно форми.
  • Ріпчасту цибулю почистіть і наріжте маленькими кубиками.
  • У фарш покладіть половину шинкованої цибулі, відварений рис, посоліть його і посипте спеціями за смаком і добре перемішайте.
  • Приготований фарш викладіть у форму на капусту.
  • Зверху на фарш покладіть залишилася капусту.
  • Очищену моркву натріть на крупній тертці.
  • Обсмажте нарізану цибулю і моркву в невеликій кількості соняшникової олії.
  • Приготовлені обсмажені овочі розкладіть поверх капусти.
  • Залийте капусту з фаршем потрібною кількістю бульйону або води, змішаної з сіллю і цукром за смаком.
  • Запечіть ваші ледачі голубці в духовці при температурі 180 градусів протягом години.
  • Подайте приготоване смачне блюдо у гарячому вигляді, поливши його сметаною і прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!