Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом шарами
У даному рецепті вам пропонується приготувати ліниві голубці способом пошарового розташування продуктів у формі для запікання. Тут не застосовується попередня обсмажування голубців в маслі, що значно зменшує калорійність страви. Тушкуються такі голубці в курячому бульйоні і без томатної пасти.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 700 р.
- Капуста – ½ качана.
- Рис – 2/3 ст.
- Цибулю і моркву – по 2 шт.
- М’ясний бульйон – 1.5 ст.
- Сіль спеції і зелень за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку відваріть до напівготовності потрібну кількість рису і охолодіть його.
- Почистіть і промийте цибулю, моркву і капусту, видаливши з неї зовнішні листки.
- Капусту наріжте гострим ножем на тонку соломку, або натріть на крупній тертці або подрібніть в блендері. Потім її посоліть і трохи перетріть руками, щоб дала свій сік.
- Змастіть рослинною олією форму для запікання і половину капусти розкладіть рівним шаром на дно форми.
- Ріпчасту цибулю почистіть і наріжте маленькими кубиками.
- У фарш покладіть половину шинкованої цибулі, відварений рис, посоліть його і посипте спеціями за смаком і добре перемішайте.
- Приготований фарш викладіть у форму на капусту.
- Зверху на фарш покладіть залишилася капусту.
- Очищену моркву натріть на крупній тертці.
- Обсмажте нарізану цибулю і моркву в невеликій кількості соняшникової олії.
- Приготовлені обсмажені овочі розкладіть поверх капусти.
- Залийте капусту з фаршем потрібною кількістю бульйону або води, змішаної з сіллю і цукром за смаком.
- Запечіть ваші ледачі голубці в духовці при температурі 180 градусів протягом години.
- Подайте приготоване смачне блюдо у гарячому вигляді, поливши його сметаною і прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного апетиту!