Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом – 10 рецептів з фото покроково

Голубці з капустою, фаршем і рисом в сметанному соусі

Дуже ніжними та смачними виходять ліниві голубці, приготовані в сметанному соусі та без томатної пасти. Таке блюдо подобається і дітям. Будемо готувати голубці з обсмажуванням і подальшим гасінням в духовці.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 0.5 кг.
  • Рис – ½ ст.
  • Капуста – ¼ качана.
  • Моркву і цибулю – по 1 шт.
  • Сметана – 150 р.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль, зелень паприка за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку зваріть до готовності рис і злийте з нього воду.
  • Капусту нашаткуйте тоненькою короткою соломкою, трохи посоліть і перетріть руками до м’якості.
  • Фарш, краще яловичий, помістіть в окремий посуд і посипте його сіллю і перцем за смаком.
  • Додайте у фарш дрібно нашатковану ріпчасту цибулю, натерту на дрібній тертці моркву і нарізану капусту.
  • Вбийте в фарш курячі яйця, додайте нашатковану зелень і фарш добре перемішайте.
  • В окремій чашці змішайте сметану, борошно і півсклянки води і додайте до цього соусу сіль, паприку і свіжу зелень.
  • Розігрійте на сковорідці (потім в ній же можна запікати голубці) рослинне масло і додайте до нього трохи вершкового, щоб додати страві вершковий смак.
  • Сформуйте з приготованого фаршу невеликі колобки і обсмажте в олії до рум’яної скоринки.
  • Залийте сметанним соусом голубці.
  • Ємність з голубцями помістіть в розігріту до 180° духовку на 15-20 хвилин, не більше, так як голубці вже обсмажували.
  • Подавайте до столу це ніжне і дієтичне блюдо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!