Голубці з капустою, фаршем і рисом в сметанному соусі
Дуже ніжними та смачними виходять ліниві голубці, приготовані в сметанному соусі та без томатної пасти. Таке блюдо подобається і дітям. Будемо готувати голубці з обсмажуванням і подальшим гасінням в духовці.
Інгредієнти:
- Фарш яловичий – 0.5 кг.
- Рис – ½ ст.
- Капуста – ¼ качана.
- Моркву і цибулю – по 1 шт.
- Сметана – 150 р.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль, зелень паприка за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку зваріть до готовності рис і злийте з нього воду.
- Капусту нашаткуйте тоненькою короткою соломкою, трохи посоліть і перетріть руками до м’якості.
- Фарш, краще яловичий, помістіть в окремий посуд і посипте його сіллю і перцем за смаком.
- Додайте у фарш дрібно нашатковану ріпчасту цибулю, натерту на дрібній тертці моркву і нарізану капусту.
- Вбийте в фарш курячі яйця, додайте нашатковану зелень і фарш добре перемішайте.
- В окремій чашці змішайте сметану, борошно і півсклянки води і додайте до цього соусу сіль, паприку і свіжу зелень.
- Розігрійте на сковорідці (потім в ній же можна запікати голубці) рослинне масло і додайте до нього трохи вершкового, щоб додати страві вершковий смак.
- Сформуйте з приготованого фаршу невеликі колобки і обсмажте в олії до рум’яної скоринки.
- Залийте сметанним соусом голубці.
- Ємність з голубцями помістіть в розігріту до 180° духовку на 15-20 хвилин, не більше, так як голубці вже обсмажували.
- Подавайте до столу це ніжне і дієтичне блюдо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!