Покроковий рецепт приготування голубців у казані
У казані голубці виходять самими ароматними та смачними. Це рецепт для тих господинь, які люблять готувати смачну їжу і не мають для цього достатньою кількістю часу. У даному рецепті береться більше капусти, ніж зазвичай.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 0.5 кг.
- Рис – 1 ст.
- Морква, яйце і цибуля – 2 шт. по
- Капуста – 1 кг
- Сметана – 200 р.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль і перець за смаком.
- Соняшникова олія для обсмажування.
Процес приготування:
- Для лінивих голубців в казані візьміть змішаний фарш зі свинини і яловичини в рівних частинах, щоб голубці краще тримали форму.
- Дрібно наріжте капусту і залийте її окропом на 20 хвилин, щоб вона стала більш м’якою.
- Почистіть цибулю і моркву і будь-яким способом їх подрібніть.
- Зваріть до напівготовності промитий рис і трохи остудіть його.
- Фарш помістіть в окремий посуд, додайте до нього ошпарену і віджату капусту, подрібнені моркву і цибулю, відварений рис, посипте його сіллю і чорним перцем.
- Вбийте в фарш курячі яйця і добре перемішайте.
- З отриманого фаршу сформуйте невеликі кульки, обваляйте їх у борошні й обсмажте до золотистого кольору в розігрітій олії.
- Казан для гасіння голубців добре намажте маслом.
- Складіть в нього обсмажені голубці.
- В окремому посуді змішайте сметану з томатною пастою і залийте цим соусом голубці.
- Додайте в казан трохи чистої води, щоб соус повністю покрив голубці.
- Вміст казана ще раз посипте сіллю і можете додати листочки лавра.
- Тушкуйте голубці на невеликому вогні протягом 40-50 хвилин під закритою кришкою.
- Готову страву подавати зі свіжою зеленню і будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!