Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом – 10 рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування голубців у казані

У казані голубці виходять самими ароматними та смачними. Це рецепт для тих господинь, які люблять готувати смачну їжу і не мають для цього достатньою кількістю часу. У даному рецепті береться більше капусти, ніж зазвичай.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 0.5 кг.
  • Рис – 1 ст.
  • Морква, яйце і цибуля – 2 шт. по
  • Капуста – 1 кг
  • Сметана – 200 р.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком.
  • Соняшникова олія для обсмажування.

Процес приготування:

  • Для лінивих голубців в казані візьміть змішаний фарш зі свинини і яловичини в рівних частинах, щоб голубці краще тримали форму.
  • Дрібно наріжте капусту і залийте її окропом на 20 хвилин, щоб вона стала більш м’якою.
  • Почистіть цибулю і моркву і будь-яким способом їх подрібніть.
  • Зваріть до напівготовності промитий рис і трохи остудіть його.
  • Фарш помістіть в окремий посуд, додайте до нього ошпарену і віджату капусту, подрібнені моркву і цибулю, відварений рис, посипте його сіллю і чорним перцем.
  • Вбийте в фарш курячі яйця і добре перемішайте.
  • З отриманого фаршу сформуйте невеликі кульки, обваляйте їх у борошні й обсмажте до золотистого кольору в розігрітій олії.
  • Казан для гасіння голубців добре намажте маслом.
  • Складіть в нього обсмажені голубці.
  • В окремому посуді змішайте сметану з томатною пастою і залийте цим соусом голубці.
  • Додайте в казан трохи чистої води, щоб соус повністю покрив голубці.
  • Вміст казана ще раз посипте сіллю і можете додати листочки лавра.
  • Тушкуйте голубці на невеликому вогні протягом 40-50 хвилин під закритою кришкою.
  • Готову страву подавати зі свіжою зеленню і будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!