Голубці з курячого фаршу «як у дитячому садку»
Ліниві голубці, приготовані з курячого фаршу «як у дитячому садку», іноді не формують у вигляді котлет, а запікають шарами на деці – це швидше і зручніше. Але якщо вам дозволяє час і хочеться додати страві більше естетики, тоді зробіть ліниві голубці «із садка» традиційної форми.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 400 гр.
- Капуста – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця – 1 шт.
- Рис – 100 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – ¾ склянки
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Приправа для фаршу – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
Процес приготування:
- Рис відваріть заздалегідь до готовності, процідіть на друшляк, не промивайте. Дайте рису охолонути.
- Нашаткуйте капусту тонко, залийте окропом і поваріть 5-7 хвилин. Потім відцідіть, а коли капуста охолоне – відіжміть її руками.
- У курячий фарш (краще всього його приготувати самому, перекрутивши на м’ясорубці грудку і м’ясо з курячих стегон і гомілок) додайте остиглий рис, яйце і капусту. Розмішайте до однорідності.
- Цибулю і моркву, дрібно нарізані, обсмажте в мінімальній кількості олії на сковороді, весь час помішуючи.
- Додайте засмажені овочі фарш, посоліть і приправте його за смаком, добре вимісіть.
- Руками, змоченими в холодній воді, сформуйте голубці у вигляді круглих або овальних котлет, а потім викладіть їх на деко з бортиками, змащене маслом.
- З томатної пасти, сметани, води і спецій, доданих за смаком, зробіть соус, залийте їм голубці.
- Духовку розігрійте до 180 градусів, помістіть туди голубці і запікайте їх до повної готовності, що займе приблизно 40-45 хвилин. Можна випікати під пекарської папером або фольгою, щоб голубці не пригоріли.
- Ліниві голубці з курячого фаршу «як у дитячому садку» їжте теплими зі сметаною. Якщо хочете, присипте їх зеленню.
Приємного апетиту!