Ліниві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Голубці з курячого фаршу «як у дитячому садку»

Ліниві голубці, приготовані з курячого фаршу «як у дитячому садку», іноді не формують у вигляді котлет, а запікають шарами на деці – це швидше і зручніше. Але якщо вам дозволяє час і хочеться додати страві більше естетики, тоді зробіть ліниві голубці «із садка» традиційної форми.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 400 гр.
  • Капуста – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – ¾ склянки
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Приправа для фаршу – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.

Процес приготування:

  • Рис відваріть заздалегідь до готовності, процідіть на друшляк, не промивайте. Дайте рису охолонути.
  • Нашаткуйте капусту тонко, залийте окропом і поваріть 5-7 хвилин. Потім відцідіть, а коли капуста охолоне – відіжміть її руками.
  • У курячий фарш (краще всього його приготувати самому, перекрутивши на м’ясорубці грудку і м’ясо з курячих стегон і гомілок) додайте остиглий рис, яйце і капусту. Розмішайте до однорідності.
  • Цибулю і моркву, дрібно нарізані, обсмажте в мінімальній кількості олії на сковороді, весь час помішуючи.
  • Додайте засмажені овочі фарш, посоліть і приправте його за смаком, добре вимісіть.
  • Руками, змоченими в холодній воді, сформуйте голубці у вигляді круглих або овальних котлет, а потім викладіть їх на деко з бортиками, змащене маслом.
  • З томатної пасти, сметани, води і спецій, доданих за смаком, зробіть соус, залийте їм голубці.
  • Духовку розігрійте до 180 градусів, помістіть туди голубці і запікайте їх до повної готовності, що займе приблизно 40-45 хвилин. Можна випікати під пекарської папером або фольгою, щоб голубці не пригоріли.
  • Ліниві голубці з курячого фаршу «як у дитячому садку» їжте теплими зі сметаною. Якщо хочете, присипте їх зеленню.

Приємного апетиту!