Ліниві голубці з пекінською капустою
Ліниві голубці з пекінською капустою готуються швидше, ніж з традиційною білокачанної, тому їх люблять господині. А якщо ви ще жодного разу не спробували таку страву, тоді ми дуже рекомендуємо вам зробити його на найближчий обід або на вечерю. Тушкуйте ліниві голубці з пекінською капустою в мультиварці, в казані або запікайте в духовці.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис сирої – 0,5 ст.
- Капуста пекінська – 1 шт. невеликого розміру.
- Масло рослинне для обсмажування.
- Сухі приправи – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 170 мл
- Томатний соус – 100 мл
- Вода – 100 мл
- Часник – 3-4 зубчики.
- Зелень – пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Насамперед до повної готовності зваріть рис у солоній воді, відцідити його на друшляк.
- Чистий качан пекінської капусти наріжте дрібними кубиками, також наріжте цибулю.
- М’ясний фарш (краще за все – власного приготування) викладіть в миску, до нього додайте яйце, рис, цибулю і капусту, змішайте все, приправте спеціями і сіллю за вашим смаком.
- Сформуйте з фаршу ліниві голубці у вигляді котлет, а потім обсмажте в невеликій кількості олії з двох сторін.
- Зробіть соус, змішавши томатний соус (можна і свіжі, нарізані томати) зі сметаною і дрібно рубаним часником. Соус підсоліть і поперчіть за смаком, додайте гарячу воду і розмішайте.
- Голубці тушкуйте в казані або запікайте в формі в духовці, залити соусом. Час приготування: 30-40 хвилин (або орієнтуйтеся на свою плиту).
- Готові ліниві голубці з пекінською капустою будуть м’якими, капуста не повинна хрумтіти на зубах.
- Подавайте до столу голубці разом зі сметаною і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!