Ліниві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Ліниві голубці з пекінською капустою

Ліниві голубці з пекінською капустою готуються швидше, ніж з традиційною білокачанної, тому їх люблять господині. А якщо ви ще жодного разу не спробували таку страву, тоді ми дуже рекомендуємо вам зробити його на найближчий обід або на вечерю. Тушкуйте ліниві голубці з пекінською капустою в мультиварці, в казані або запікайте в духовці.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис сирої – 0,5 ст.
  • Капуста пекінська – 1 шт. невеликого розміру.
  • Масло рослинне для обсмажування.
  • Сухі приправи – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 170 мл
  • Томатний соус – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Зелень – пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Насамперед до повної готовності зваріть рис у солоній воді, відцідити його на друшляк.
  • Чистий качан пекінської капусти наріжте дрібними кубиками, також наріжте цибулю.
  • М’ясний фарш (краще за все – власного приготування) викладіть в миску, до нього додайте яйце, рис, цибулю і капусту, змішайте все, приправте спеціями і сіллю за вашим смаком.
  • Сформуйте з фаршу ліниві голубці у вигляді котлет, а потім обсмажте в невеликій кількості олії з двох сторін.
  • Зробіть соус, змішавши томатний соус (можна і свіжі, нарізані томати) зі сметаною і дрібно рубаним часником. Соус підсоліть і поперчіть за смаком, додайте гарячу воду і розмішайте.
  • Голубці тушкуйте в казані або запікайте в формі в духовці, залити соусом. Час приготування: 30-40 хвилин (або орієнтуйтеся на свою плиту).
  • Готові ліниві голубці з пекінською капустою будуть м’якими, капуста не повинна хрумтіти на зубах.
  • Подавайте до столу голубці разом зі сметаною і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!