Ліниві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Простий рецепт приготування ледачих голубців шарами

Наостанок ще один хороший рецепт для ледачих голубців, які запікають у духовці шарами. Вам навіть не доведеться нічого ліпити, просто підготуйте всі інгредієнти, а духовка впорається сама. Такий процес приготування дуже економить час, але на смак ледачих голубців абсолютно не впливає. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,8 кг.
  • Фарш м’ясний – 0,6-0,7 кг.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 3-4 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Рис сухий – 0,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи для фаршу – за смаком.
  • Рослинне масло – для обсмажування.

Процес приготування:

  • Рис для початку потрібно промити, а потім відварити в солоній воді до готовності.
  • Капусту тонко наріжте, залийте окропом, поваріть після закипання 3-5 хвилин, злийте воду, а потім капусту відіжміть руками, коли капуста охолоне.
  • Помідори, очищені від шкірки, і цибулю наріжте часточками, моркву натріть на тертці.
  • Болгарський перець наріжте тонкою соломкою.
  • Обсмажте цибулю, перець і моркву на олії, помішуючи лопаткою, щоб овочі не пригоріли. Потім злегка тушкуйте під кришкою.
  • У м’ясний фарш для голубців додайте рис, сіль і спеції, вимісіть його.
  • Далі форму для запікання з високими бортиками змастіть маслом, а потім укладіть шари: половину обсмажених овочів, шинковану капусту, фарш з рисом, другий шар засмажених овочів.
  • Приготуйте соус: натріть на тертці помідори без шкірки, до них додайте сметану, підсолити за смаком і поперчіть, додайте півсклянки або дві третини склянки теплої води, розмішайте.
  • Соусом залийте ваші ледачі голубці, розподіливши його рівномірно.
  • Форму зверху закрийте фольгою і поставте в духовку, вже розігріту до 200 градусів.
  • Запікайте блюдо не менше 45 хвилин, потім зніміть фольгу і доводьте ліниві голубці до готовності без неї (зменшіть температуру до 180-190 градусів).
  • До столу ліниві голубці, запечені шарами, подають, нарізавши на порції і полив сметаною.

Приємного апетиту!