Простий рецепт приготування ледачих голубців шарами
Наостанок ще один хороший рецепт для ледачих голубців, які запікають у духовці шарами. Вам навіть не доведеться нічого ліпити, просто підготуйте всі інгредієнти, а духовка впорається сама. Такий процес приготування дуже економить час, але на смак ледачих голубців абсолютно не впливає. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 0,8 кг.
- Фарш м’ясний – 0,6-0,7 кг.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідори – 3-4 шт.
- Ріпчаста цибуля – 3-4 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Рис сухий – 0,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Приправи для фаршу – за смаком.
- Рослинне масло – для обсмажування.
Процес приготування:
- Рис для початку потрібно промити, а потім відварити в солоній воді до готовності.
- Капусту тонко наріжте, залийте окропом, поваріть після закипання 3-5 хвилин, злийте воду, а потім капусту відіжміть руками, коли капуста охолоне.
- Помідори, очищені від шкірки, і цибулю наріжте часточками, моркву натріть на тертці.
- Болгарський перець наріжте тонкою соломкою.
- Обсмажте цибулю, перець і моркву на олії, помішуючи лопаткою, щоб овочі не пригоріли. Потім злегка тушкуйте під кришкою.
- У м’ясний фарш для голубців додайте рис, сіль і спеції, вимісіть його.
- Далі форму для запікання з високими бортиками змастіть маслом, а потім укладіть шари: половину обсмажених овочів, шинковану капусту, фарш з рисом, другий шар засмажених овочів.
- Приготуйте соус: натріть на тертці помідори без шкірки, до них додайте сметану, підсолити за смаком і поперчіть, додайте півсклянки або дві третини склянки теплої води, розмішайте.
- Соусом залийте ваші ледачі голубці, розподіливши його рівномірно.
- Форму зверху закрийте фольгою і поставте в духовку, вже розігріту до 200 градусів.
- Запікайте блюдо не менше 45 хвилин, потім зніміть фольгу і доводьте ліниві голубці до готовності без неї (зменшіть температуру до 180-190 градусів).
- До столу ліниві голубці, запечені шарами, подають, нарізавши на порції і полив сметаною.
Приємного апетиту!