Дуже смачний рецепт голубців з кабачками
Смачні і соковиті ліниві голубці виходять разом з кабачком – цей овоч тут просто ідеально замінює собою рис. В такі овочеві голубці можна додати курячий або індичий фарш, щоб в результаті у вас вийшло не калорійне, а дуже смачне дієтичне блюдо.
Інгредієнти:
- Фарш – 1 кг
- Кабачок невеликий – 1 шт.
- Капуста – 0,5 невеликого качана.
- Яйця – 2шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сметана – 100-150 гр.
- Кетчуп або томатний соус – 3-4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
- На тертці натерти кабачок, очищений від шкірки і насіння або подрібніть в кухонному комбайні.
- Потім відіжміть кабачок руками від соку.
- Фарш краще зробити самостійно, подрібнивши на м’ясорубці курячу грудку (так як вона суховата, до неї можна додати трохи свинини).
- До м’ясного фаршу додайте кабачок, яйця, а також спеції.
- Цибулю наріжте кубиками, капусту – тонкими смужками або теж кубиками.
- Капусту відваріть в окропі 3-5 хвилин, потім відцідіть від води і добре відіжміть.
- Цибулю і капусту додайте у фарш, присипте ще солі і спецій, якщо потрібно.
- Зліпіть голубці овальної однакової форми, розмір – трохи менше вашій долоні. Ліпіть їх мокрими руками, щоб не прилипали.
- Викладіть голубці на деко або у форму, змащену маслом, а потім залийте заливкою (сметана + кетчуп + 0,5 склянки теплої води).
- Запікайте голубці до готовності в духовій шафі. Температура: 180-190 градусів, час: 50-60 хвилин. Перші 45 хвилин можна запікати голубці, прикривши їх папером для випічки, щоб зверху не згоріли.
- Голубці ліниві з кабачком подавайте до столу гарячими, поливши сметаною.
Приємного апетиту!