Ліниві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Дуже смачний рецепт голубців з кабачками

Смачні і соковиті ліниві голубці виходять разом з кабачком – цей овоч тут просто ідеально замінює собою рис. В такі овочеві голубці можна додати курячий або індичий фарш, щоб в результаті у вас вийшло не калорійне, а дуже смачне дієтичне блюдо.

Інгредієнти:

  • Фарш – 1 кг
  • Кабачок невеликий – 1 шт.
  • Капуста – 0,5 невеликого качана.
  • Яйця – 2шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сметана – 100-150 гр.
  • Кетчуп або томатний соус – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

  • На тертці натерти кабачок, очищений від шкірки і насіння або подрібніть в кухонному комбайні.
  • Потім відіжміть кабачок руками від соку.
  • Фарш краще зробити самостійно, подрібнивши на м’ясорубці курячу грудку (так як вона суховата, до неї можна додати трохи свинини).
  • До м’ясного фаршу додайте кабачок, яйця, а також спеції.
  • Цибулю наріжте кубиками, капусту – тонкими смужками або теж кубиками.
  • Капусту відваріть в окропі 3-5 хвилин, потім відцідіть від води і добре відіжміть.
  • Цибулю і капусту додайте у фарш, присипте ще солі і спецій, якщо потрібно.
  • Зліпіть голубці овальної однакової форми, розмір – трохи менше вашій долоні. Ліпіть їх мокрими руками, щоб не прилипали.
  • Викладіть голубці на деко або у форму, змащену маслом, а потім залийте заливкою (сметана + кетчуп + 0,5 склянки теплої води).
  • Запікайте голубці до готовності в духовій шафі. Температура: 180-190 градусів, час: 50-60 хвилин. Перші 45 хвилин можна запікати голубці, прикривши їх папером для випічки, щоб зверху не згоріли.
  • Голубці ліниві з кабачком подавайте до столу гарячими, поливши сметаною.

Приємного апетиту!