Ліниві голубці тушковані в казані
Ліниві голубці в казані готувати зручно і просто, тому що така посуд з товстими стінками дозволяє їжі рівномірно гаситься і не пригорати знизу. Однак контролюйте процес гасіння, якщо потрібно, додаючи воду, коли соус буде википати.
Інгредієнти:
- Капуста – 350 гр.
- Фарш будь – 300-400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Рис сирої – ¾ склянки
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Паста томатна – 100 гр.
- Олія – для смаження.
- Лавровий Лист – 2-3 шт.
- Приправи для фаршу – за смаком.
- Перець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Тонко нашаткуйте білокачанну капусту або нарубайте її ножем.
- Рис заздалегідь відварити до готовності або напівготовності, потім відцідіть, але не промивайте.
- Капусту відваріть 2-3 хвилини, заливши окропом, потім вимкніть вогонь і дайте їй постояти в окропі чверть години, щоб вона розм’якла.
- Злийте воду і капусту відіжміть руками від зайвої рідини.
- Морква подрібніть на тертці, а цибулю наріжте кубиками, потім обсмажте овочі на рослинному маслі, помішуючи, щоб вони пассеровались, а не горіли. Час – 3-5 хвилин.
- Фарш змішайте в мисці, виклавши туди остиглий рис, капусту, м’ясний фарш, яйце, а також обсмажені овочі.
- Фарш добре вимішайте і підсолити за смаком, додайте спеції.
- Зліпіть овальні ліниві голубці, їх можна запанірувати в борошні.
- Обсмажте голубці з двох сторін, а потім викладіть в казан.
- Зробіть заливку, змішавши томатну пасту, сметану і воду.
- Заливкою залийте голубці в казані і тушкуйте до готовності на невеликому вогні.
- Повністю готові ліниві голубці – м’які і соковиті, їх подають до столу гарячими зі сметаною. Можна також подати гірчицю або хрін.
Приємного апетиту!