Ліниві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Ліниві голубці тушковані в казані

Ліниві голубці в казані готувати зручно і просто, тому що така посуд з товстими стінками дозволяє їжі рівномірно гаситься і не пригорати знизу. Однак контролюйте процес гасіння, якщо потрібно, додаючи воду, коли соус буде википати.

Інгредієнти:

  • Капуста – 350 гр.
  • Фарш будь – 300-400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис сирої – ¾ склянки
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Паста томатна – 100 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Приправи для фаршу – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Тонко нашаткуйте білокачанну капусту або нарубайте її ножем.
  • Рис заздалегідь відварити до готовності або напівготовності, потім відцідіть, але не промивайте.
  • Капусту відваріть 2-3 хвилини, заливши окропом, потім вимкніть вогонь і дайте їй постояти в окропі чверть години, щоб вона розм’якла.
  • Злийте воду і капусту відіжміть руками від зайвої рідини.
  • Морква подрібніть на тертці, а цибулю наріжте кубиками, потім обсмажте овочі на рослинному маслі, помішуючи, щоб вони пассеровались, а не горіли. Час – 3-5 хвилин.
  • Фарш змішайте в мисці, виклавши туди остиглий рис, капусту, м’ясний фарш, яйце, а також обсмажені овочі.
  • Фарш добре вимішайте і підсолити за смаком, додайте спеції.
  • Зліпіть овальні ліниві голубці, їх можна запанірувати в борошні.
  • Обсмажте голубці з двох сторін, а потім викладіть в казан.
  • Зробіть заливку, змішавши томатну пасту, сметану і воду.
  • Заливкою залийте голубці в казані і тушкуйте до готовності на невеликому вогні.
  • Повністю готові ліниві голубці – м’які і соковиті, їх подають до столу гарячими зі сметаною. Можна також подати гірчицю або хрін.

Приємного апетиту!