Ліниві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Простий рецепт приготування ледачих голубців на сковороді

Нехай назва «Ліниві голубці» не вводить вас в оману – з цим блюдом доведеться повозиться, особливо багато часу забирає підготовчий процес: шинкування капусти і відварювання рису… Проте ліниві голубці, приготовані на сковороді, виходять смачним блюдом, тому, якщо у вас є час і бажання, творіть на кухні з радістю, і нехай результат вас не розчарує!

Інгредієнти:

  • Капуста – 250 гр.
  • Фарш будь – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис сирої – 4 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сметана – 70 гр.
  • Паста томатна – 70 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Перець і інші приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Як можна тонше білокачанну капусту нашаткуйте, скористайтесь, якщо є, машинкою для шинкування.
  • У велику каструлю викладіть всю капусту, залийте її окропом і дайте прокипіти 3-4 хвилини, а потім дайте капусті постояти в окропі хвилин 15-20.
  • Потім воду з капусти злийте і відіжміть її руками – зайва рідина не потрібна.
  • Поки капуста розм’якшується, цибулю і моркву дрібно наріжте (моркву можна натерти на тертці), а потім обсмажте в рослинному маслі, помішуючи, щоб овочі стали м’якшими.
  • Рис заздалегідь відварити до напівготовності в підсоленій воді, потім злийте воду.
  • Замішуйте фарш у великій мисці, виклавши туди капусту, м’ясний фарш, пасеровану цибулю та моркву, а також додайте куряче яйце, сіль і будь-які спеції на ваш смак. Гарненько вимісіть фарш, щоб він став однорідною масою.
  • З мясоовощной маси зліпити овальні котлетки не дуже великого розміру, потім обваляйте їх у борошні або панірувальних сухарях.
  • На сковороді нагрійте рослинну олію і обсмажте ледачі голубчики з двох сторін, щоб вони схопилися скоринкою.
  • З томатної пасти, сметани і невеликої кількості води (приблизно 0,5 склянки) зробіть заливку, разболтав її.
  • Заливки влийте в сковороду з голубцями. Вони повинні бути повністю занурені в рідину, тому долийте води у міру потреби.
  • Тушкуйте в сковороді під кришкою ліниві голубці приблизно 45-50 хвилин, підливаючи окріп, коли він буде википати.
  • Ліниві голубці будуть повністю готовими, коли стануть м’якими. Подавайте їх до столу зі сметаною, присипавши рубаною свіжої зеленню.

Приємного апетиту!

Порада: щоб підлива була смачніше, в сковороду за 20 хвилин до готовності голубців можна додати духмяний перець горошком і лавровий лист.