Дуже смачний рецепт лінивих голубців у каструлі
Ліниві голубці в каструлі – це смачний і ситний обід, який можна приготувати з урахуванням декількох днів, тому що голубців із зазначеної кількості інгредієнтів вийде багато. Якщо ви любите звичайні голубці, але займатися з ними не дуже хочеться, тоді цей рецепт – точно для вас!
Інгредієнти:
- Свинина або вже готовий фарш – 450-500 гр.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Курячі яйця – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Томатний сік – 0,5 л.
- Рис сухий – 0,5 ст.
- Сметана – 2-4 ст. л.
- Олія – для смаження.
- Приправи для фаршу – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Відваріть рис До готовності, підсолюємо воду. Коли рис звариться, відцідіть його, але не промивайте, щоб не зникла клейкість.
- Свинину (або будь-яке інше м’ясо або курку) обмийте і прокрутіть з цибулею на м’ясорубку – найсмачніші голубці виходять саме з домашнього фаршу!
- Додайте до фаршу рис, а також курячі яйця і спеції, підсолити за смаком. Фарш вимісіть.
- Капусту нашаткуйте або дрібно нарубаєте, потім замочити в окропі на 15-20 хвилин, давши їй попередньо пару хвилин прокипіти. Так капуста буде м’якою і голубці потушатся швидше.
- Обсмажте цибулю, дрібно нарізаний, а також моркву, натерту на тертці, поки вони не стануть м’якими.
- Овочеву засмажку додайте до фаршу.
- Капусту відіжміть від води і додайте до фаршу, фарш вимісити до однорідності, якщо треба – ще підсоліть і приправте спеціями.
- Невеликі овальні сформуйте голубці руками, змоченими в холодній воді, щоб фарш не чіплявся.
- Далі їх можна запанірувати в борошні.
- Обсмажте голубці на невеликій кількості олії з двох сторін, щоб вони вкрилися рум’яною скоринкою. Вогонь середній.
- У велику товстостінну каструлю покладіть у кілька шарів голубці, потім зробіть заливку з томатного соку і сметани, підсолюємо її за смаком і додавши спеції.
- Залийте голубці і тушкуйте їх 35-45 хвилин до готовності. Заливка повинна покривати голубці повністю, а потім вона трохи утушится.
- Один раз за час гасіння голубців у каструлі їх можна поміняти місцями – верхні з нижніми, щоб рівномірніше потушились.
- Їжте ліниві голубці, тушковані в каструлі, гарячими, поливши сметаною або гірчицею.
Приємного апетиту!