Ліниві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Дуже смачний рецепт лінивих голубців у каструлі

Ліниві голубці в каструлі – це смачний і ситний обід, який можна приготувати з урахуванням декількох днів, тому що голубців із зазначеної кількості інгредієнтів вийде багато. Якщо ви любите звичайні голубці, але займатися з ними не дуже хочеться, тоді цей рецепт – точно для вас!

Інгредієнти:

  • Свинина або вже готовий фарш – 450-500 гр.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томатний сік – 0,5 л.
  • Рис сухий – 0,5 ст.
  • Сметана – 2-4 ст. л.
  • Олія – для смаження.
  • Приправи для фаршу – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Відваріть рис До готовності, підсолюємо воду. Коли рис звариться, відцідіть його, але не промивайте, щоб не зникла клейкість.
  • Свинину (або будь-яке інше м’ясо або курку) обмийте і прокрутіть з цибулею на м’ясорубку – найсмачніші голубці виходять саме з домашнього фаршу!
  • Додайте до фаршу рис, а також курячі яйця і спеції, підсолити за смаком. Фарш вимісіть.
  • Капусту нашаткуйте або дрібно нарубаєте, потім замочити в окропі на 15-20 хвилин, давши їй попередньо пару хвилин прокипіти. Так капуста буде м’якою і голубці потушатся швидше.
  • Обсмажте цибулю, дрібно нарізаний, а також моркву, натерту на тертці, поки вони не стануть м’якими.
  • Овочеву засмажку додайте до фаршу.
  • Капусту відіжміть від води і додайте до фаршу, фарш вимісити до однорідності, якщо треба – ще підсоліть і приправте спеціями.
  • Невеликі овальні сформуйте голубці руками, змоченими в холодній воді, щоб фарш не чіплявся.
  • Далі їх можна запанірувати в борошні.
  • Обсмажте голубці на невеликій кількості олії з двох сторін, щоб вони вкрилися рум’яною скоринкою. Вогонь середній.
  • У велику товстостінну каструлю покладіть у кілька шарів голубці, потім зробіть заливку з томатного соку і сметани, підсолюємо її за смаком і додавши спеції.
  • Залийте голубці і тушкуйте їх 35-45 хвилин до готовності. Заливка повинна покривати голубці повністю, а потім вона трохи утушится.
  • Один раз за час гасіння голубців у каструлі їх можна поміняти місцями – верхні з нижніми, щоб рівномірніше потушились.
  • Їжте ліниві голубці, тушковані в каструлі, гарячими, поливши сметаною або гірчицею.

Приємного апетиту!