Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування лазаньї в томатному соусі
Соус для цього блюда готується на основі томатного соку, але можна використовувати і свіжі помідори, подрібнені в блендері. В лазіння будуть превалювати томатні нотки, а сирна скоринка дасть вершковий відтінок смаку.
Інгредієнти:
Пластини лазаньї – 1 упаковка (300-400 р.).
Фарш м’ясний – 500 р.
Томатний сік – 0,5 л. або помідори — 700 р.
Сир – 300 р.
Цибуля – 1 головка.
Часник – 3 зубчики.
Олія рослинна, сіль, перець, базилік.
Процес приготування:
Першим ділом приготувати томатний соус. Для цього взяти півлітра томатного соку, влити його в сотейник, закип’ятити, а потім трохи випарити протягом 10-15 хвилин. Додати сушений базилік. Якщо ж ви використовуєте помідори, з них треба зняти шкірку, пропустити через блендер, а потім помістити в сковороду і протушкувати 10-15 хвилин на повільному вогні. Після посолити соус і приправити базиліком.
М’ясний фарш підсмажити на сковороді разом з дрібними кубиками цибулі. Якщо фарш сухий, можна влити кілька ложок води і тушкувати під кришкою. В кінці приготування додати до фаршу подрібнений часник, сіль і перець, переконатися в достатній кількості підсилювачів смаку.
Сир натерти на крупній тертці і відкласти в сторону. Оскільки він знадобиться не лише для посипання верху, але і для прошарку, його об’єм можна збільшити.
Глибоку товстостінну форму змастити маслом. Викласти пластинки лазаньї, потім кілька ложок соусу, після – фарш і тонкий шар сиру. Таке чергування продовжити, поки не закінчиться запас продуктів.
Зверху посипати лазанью сиром і залити соусом, що залишився. Випікати блюдо 25-35 хвилин в духовці з температурою 180-190 градусів. Подавати з улюбленими овочами свіжими або маринованими.