Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування лазаньї в томатному соусі

Соус для цього блюда готується на основі томатного соку, але можна використовувати і свіжі помідори, подрібнені в блендері. В лазіння будуть превалювати томатні нотки, а сирна скоринка дасть вершковий відтінок смаку.

Інгредієнти:

  • Пластини лазаньї – 1 упаковка (300-400 р.).
  • Фарш м’ясний – 500 р.
  • Томатний сік – 0,5 л. або помідори — 700 р.
  • Сир – 300 р.
  • Цибуля – 1 головка.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Олія рослинна, сіль, перець, базилік.

Процес приготування:

  • Першим ділом приготувати томатний соус. Для цього взяти півлітра томатного соку, влити його в сотейник, закип’ятити, а потім трохи випарити протягом 10-15 хвилин. Додати сушений базилік. Якщо ж ви використовуєте помідори, з них треба зняти шкірку, пропустити через блендер, а потім помістити в сковороду і протушкувати 10-15 хвилин на повільному вогні. Після посолити соус і приправити базиліком.
  • М’ясний фарш підсмажити на сковороді разом з дрібними кубиками цибулі. Якщо фарш сухий, можна влити кілька ложок води і тушкувати під кришкою. В кінці приготування додати до фаршу подрібнений часник, сіль і перець, переконатися в достатній кількості підсилювачів смаку.
  • Сир натерти на крупній тертці і відкласти в сторону. Оскільки він знадобиться не лише для посипання верху, але і для прошарку, його об’єм можна збільшити.
  • Глибоку товстостінну форму змастити маслом. Викласти пластинки лазаньї, потім кілька ложок соусу, після – фарш і тонкий шар сиру. Таке чергування продовжити, поки не закінчиться запас продуктів.
  • Зверху посипати лазанью сиром і залити соусом, що залишився. Випікати блюдо 25-35 хвилин в духовці з температурою 180-190 градусів. Подавати з улюбленими овочами свіжими або маринованими.
  • Приємного апетиту!