Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково
Лазанья з курячим фаршем і соусом бешамель
Курячий фарш в цьому рецепті може використовуватися як готовий, так і зроблений власноруч шляхом подрібнення курячого філе в блендері або м’ясорубці. Класичний соус бешамель відмінно гармонує з лазаньєю і курячим м’ясом, страва виходить ситним, але не залишає відчуття тяжкості.
Інгредієнти:
Фарш з курки – 300 р.
Лазанья – 1 упаковка.
Цибулю і моркву – по 1 шт.
Томатна паста – 1 ст. л.
Часник – 3-4 зубчики.
Вершкове масло або маргарин – 100 р.
Борошно – 100 р.
Сир – 200 р.
Молоко – 400-500 мл
Сіль, перець, мускатний горіх за смаком.
Процес приготування:
Зробити овочеву піджарку з подрібненого цибулі і моркви, потримавши їх на сковороді з маслом близько 10 хвилин при постійному помішуванні.
Фарш викласти до овочів і разом з ними обсмажити майже до готовності. Потім додати томатну пасту, сіль, часник і приправи і тушкувати протягом 7-10 хвилин, стежачи, щоб продукти не підгоріли.
У каструльці або сотейнику розтопити масло або маргарин. Зробити маленьку потужність на плиті і всипати борошно, постійно помішуючи.
Влити молоко в обсмажену на маслі борошно, ретельно розмішати, щоб не залишилося грудочок борошна. Коли почне закипати, заважати вміст і тримати на плиті, щоб загусло.
Викласти в підготовлену форму шарами листи лазаньї, заливку і фарш. Перед викладенням форму змастити маслом. Останніми мають бути листи лазаньї. Потрібно постаратися розподілити соус так, щоб залишилася частина для заливки всіх верств разом.
Сир натерти на крупній тертці і посипати лазанью зверху. Для пікантності можна змішати сир з прянощами, наприклад, орегано або сумішшю італійських трав.
Духовку нагріти при режимі 180-200 градусів, лазанью помістити всередину і готувати 30-40 хвилин. Соковите італійське блюдо чудово поєднується зі свіжими овочами, зеленим салатом і легкими напоями.