Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Лазанья з курячим фаршем і соусом бешамель

Курячий фарш в цьому рецепті може використовуватися як готовий, так і зроблений власноруч шляхом подрібнення курячого філе в блендері або м’ясорубці. Класичний соус бешамель відмінно гармонує з лазаньєю і курячим м’ясом, страва виходить ситним, але не залишає відчуття тяжкості.

Інгредієнти:

  • Фарш з курки – 300 р.
  • Лазанья – 1 упаковка.
  • Цибулю і моркву – по 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Вершкове масло або маргарин – 100 р.
  • Борошно – 100 р.
  • Сир – 200 р.
  • Молоко – 400-500 мл
  • Сіль, перець, мускатний горіх за смаком.

Процес приготування:

  • Зробити овочеву піджарку з подрібненого цибулі і моркви, потримавши їх на сковороді з маслом близько 10 хвилин при постійному помішуванні.
  • Фарш викласти до овочів і разом з ними обсмажити майже до готовності. Потім додати томатну пасту, сіль, часник і приправи і тушкувати протягом 7-10 хвилин, стежачи, щоб продукти не підгоріли.
  • У каструльці або сотейнику розтопити масло або маргарин. Зробити маленьку потужність на плиті і всипати борошно, постійно помішуючи.
  • Влити молоко в обсмажену на маслі борошно, ретельно розмішати, щоб не залишилося грудочок борошна. Коли почне закипати, заважати вміст і тримати на плиті, щоб загусло.
  • Викласти в підготовлену форму шарами листи лазаньї, заливку і фарш. Перед викладенням форму змастити маслом. Останніми мають бути листи лазаньї. Потрібно постаратися розподілити соус так, щоб залишилася частина для заливки всіх верств разом.
  • Сир натерти на крупній тертці і посипати лазанью зверху. Для пікантності можна змішати сир з прянощами, наприклад, орегано або сумішшю італійських трав.
  • Духовку нагріти при режимі 180-200 градусів, лазанью помістити всередину і готувати 30-40 хвилин. Соковите італійське блюдо чудово поєднується зі свіжими овочами, зеленим салатом і легкими напоями.
  • Приємного апетиту!