Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Класичний рецепт лазаньї з фаршем та сиром

У цьому рецепті головну роль грає сир, він використовується трьох видів: пармезан, рікотта і моцарелла. Замість соусу бешамель в лазанью кладеться італійський томатний соус маринара, який можна купити в магазині або приготувати вдома.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий або свино-яловичий – 400-500 р.
  • Лазанья (листи) – 350-400 р.
  • Соус марінара – 800-900 р.
  • Сир пармезан – 50 р.
  • Сир рікотта – 450 р.
  • Сир моцарелла – 600 р.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Олія оливкова сіль, перець, орегано, петрушка.

Процес приготування:

  • Обсмажити на олії фарш разом з подрібненим часником, орегано, перцем і сіллю.
  • Соус маринара викласти до фаршу, змішати компоненти і кілька хвилин тримати в сковороді, поки соус не знайде температуру фаршу.
  • Пармезан натерти на тертці і розділити на 2 частини. Одну половину змішати з раскрошенным сиром рікотта, другу відкласти в сторону.
  • Моцарелу порізати пластинами і на час залишити в стороні.
  • Форму вистелити пергаментом або змастити маслом і присипати борошном. Першим шаром викласти частину фаршу.
  • На шар фаршу постелити листи лазаньї, потім – частина рікотти з пармезаном і частина скибок моцарелли.
  • Повторити шари ще раз: фарш з маринарой, листи лазаньї, потім сири – терті і пластинами.
  • Останній пласт листів покрити тонким шаром фаршу і завершити укладання шарів сиром.
  • У духовку поставити покриту фольгою лазанью, включити режим 180-190 градусів і випікати хвилин 15. Після прибрати фольгу, збільшити температуру на 10-20 градусів і готувати ще 20 хвилин.
  • Готову лазанью подати з посіченою ножем петрушкою. Можна використовувати і іншу зелень на ваш смак.
  • Приємного апетиту!