Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково
Домашня лазанья з баклажанів з фаршем
У цьому рецепті пластини лазаньї замінені шарами з баклажанів. Оскільки цей овоч чудово поєднується зі всіма продуктами, що входять до складу лазаньї, страва виходить чудовим. Важливий момент в його приготуванні – підготовка баклажанів, видалення з них зайвої гіркоти.
Інгредієнти:
Баклажани – 0,4 кг
Помідори – 0,3 кг
Цибуля – 0,1 кг.
Фарш – 0,5-0,6 кг.
Сир – 200 р.
Базилік, орегано, майоран – по ¼ ч. л.
Сіль, перець, рослинна олія.
Процес приготування:
Перед приготуванням баклажани порізати поздовжніми пластинами товщиною 2-3 мм. Викласти їх у посудину з водою, підсолити і залишити на 20-30 хвилин. По закінченні вказаного часу промити витягнуті з солоної води баклажанові пластини. Дати їм обсохнути, а потім обсмажити в сковороді, щоб вони придбали прозорість. Важливо не перетримати овоч на сковороді.
Зайнятися фаршем: обсмажити його з цибулею до рум’яності і випаровування вологи. Солі і перцю додати трохи краще недостачу цих компонентів заповнити в кінці приготування страви.
Зварити томатну заливку. Для цього підготувати помідори: зняти з них шкіру, подрібнити в блендері і проварити в ємності під кришкою хвилин 15. У соус додати базилік, орегано і майоран, а також пропущений через землянку часник.
В підготовлену для використання в духовці форму викласти шар баклажанів. Після розподілити по ньому частина фаршу і залити деякою кількістю томатного соусу.
Кілька разів повторити послідовність викладення шарів, а останній засипати густо потертим сиром. Якщо любите покалорийней, можете перед сирним шаром «намалювати» майонезну сіточку.
Запікати лазанью з баклажанів 30 хвилин в духовці при режимі 180-190 градусів.