Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Лінива лазанья з фаршем — простий і швидкий рецепт

У цьому рецепті замість листів лазаньї використовуються відварні макарони. Готувати таке блюдо можна з суміші різних сортів макаронних виробів. Можна використовувати і незатребувані, постояли в холодильнику макарони.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 0,4-0,5 кг.
  • Печериці – 250 р.
  • Помідори – 200 р.
  • Цибуля – 100 р.
  • Сир – 200 р.
  • Макарони – 500-600 р.
  • Борошно – 70 р.
  • Молоко – 500 мл
  • Вершкове масло – 50 р.
  • Сіль, приправи, рослинне масло.

Процес приготування:

  • Макарони відварити до напівготовності, відкинути на друшляк. Рекомендується брати макарони твердих сортів і краще, якщо вони будуть великими фігурними. Спагетті і локшина для лазаньї не підійдуть.
  • Обсмажити фарш з подрібненим кубиками цибулею на сковороді протягом 10-15 хвилин.
  • Печериці перетворити на пластинки і обсмажити окремо. Для цього знадобиться буквально пару хвилин.
  • З помідорів зняти шкірку, порізати їх кубиками і додати до грибів. Посолити і поперчити, розмішати і тримати масу в сковороді під кришкою 7-10 хвилин.
  • Потім змішати м’ясний фарш і масу з грибів і томатів, згасити під кришкою 5-7 хвилин.
  • Зварити соус з борошна, масла і молока. Послідовність дій при цьому така: у розігріте на сковороді олію поступово всипати борошно і помішувати її лопаткою. Після потихеньку влити молоко, забезпечуючи суміші однорідну консистенцію постійним вимішуванням. Обов’язково розім’яти грудки, якщо вони все-таки утворилися. На мінімальному вогні потримати соус, поки він не придбає потрібну густоту. Сіль і мелений перець додати в соус вже після варіння.
  • Натерти сир з допомогою терки. Для лазаньї підійдуть будь-які сорти твердого сиру, знову ж можна використовувати залежаний в холодильнику продукт.
  • Підготувати форму для запікання. Можна використовувати скляну, металеву або силіконову. Будь-яку з них слід змастити маслом, перш ніж викладати шари страви.
  • Першим шаром викласти макарони. Присипати їх небагато сиром, а потім викласти частину фаршу з грибами. Полити соусом. Продовжити у такій же послідовності викладати шари до повного використання продуктів.
  • Зверху посипати листкову заготівлю сиром і відправити в духовку. При температурі 180-190 градусів запікати лазанью 20 хвилин. Подати блюдо зі свіжою зеленню або овочами.
  • Приємного апетиту!