Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково
Лінива лазанья з фаршем — простий і швидкий рецепт
У цьому рецепті замість листів лазаньї використовуються відварні макарони. Готувати таке блюдо можна з суміші різних сортів макаронних виробів. Можна використовувати і незатребувані, постояли в холодильнику макарони.
Інгредієнти:
М’ясний фарш – 0,4-0,5 кг.
Печериці – 250 р.
Помідори – 200 р.
Цибуля – 100 р.
Сир – 200 р.
Макарони – 500-600 р.
Борошно – 70 р.
Молоко – 500 мл
Вершкове масло – 50 р.
Сіль, приправи, рослинне масло.
Процес приготування:
Макарони відварити до напівготовності, відкинути на друшляк. Рекомендується брати макарони твердих сортів і краще, якщо вони будуть великими фігурними. Спагетті і локшина для лазаньї не підійдуть.
Обсмажити фарш з подрібненим кубиками цибулею на сковороді протягом 10-15 хвилин.
Печериці перетворити на пластинки і обсмажити окремо. Для цього знадобиться буквально пару хвилин.
З помідорів зняти шкірку, порізати їх кубиками і додати до грибів. Посолити і поперчити, розмішати і тримати масу в сковороді під кришкою 7-10 хвилин.
Потім змішати м’ясний фарш і масу з грибів і томатів, згасити під кришкою 5-7 хвилин.
Зварити соус з борошна, масла і молока. Послідовність дій при цьому така: у розігріте на сковороді олію поступово всипати борошно і помішувати її лопаткою. Після потихеньку влити молоко, забезпечуючи суміші однорідну консистенцію постійним вимішуванням. Обов’язково розім’яти грудки, якщо вони все-таки утворилися. На мінімальному вогні потримати соус, поки він не придбає потрібну густоту. Сіль і мелений перець додати в соус вже після варіння.
Натерти сир з допомогою терки. Для лазаньї підійдуть будь-які сорти твердого сиру, знову ж можна використовувати залежаний в холодильнику продукт.
Підготувати форму для запікання. Можна використовувати скляну, металеву або силіконову. Будь-яку з них слід змастити маслом, перш ніж викладати шари страви.
Першим шаром викласти макарони. Присипати їх небагато сиром, а потім викласти частину фаршу з грибами. Полити соусом. Продовжити у такій же послідовності викладати шари до повного використання продуктів.
Зверху посипати листкову заготівлю сиром і відправити в духовку. При температурі 180-190 градусів запікати лазанью 20 хвилин. Подати блюдо зі свіжою зеленню або овочами.