Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт лазаньї з фаршем з лаваша
Лаваш цілком здатний замінити класичні листи лазаньї. З ним страва готується швидше й виходить більш легким. Можна використовувати великі листи або розрізати їх на частини, таким чином, варіюючи кількість шарів і габарити готового страви.
Інгредієнти:
Фарш – 500 р.
Лаваш – 3 аркуша.
Помідори – 7 шт.
Цибуля – 1 шт.
Сир – 200 р.
Масло вершкове – 3 ст. л.
Сир моцарела -150 р.
Молоко – 250 мл
Часник за бажанням.
Сіль і приправи за смаком.
Процес приготування:
Фарш і цибулю обсмажити в сковороді. Спочатку краще робити це без кришки, щоб зайва рідина вийшла, а м’ясний компонент і цибулю знайшли поджаристость. Після всипати сіль і спеції, закрити кришку і тушкувати вміст хвилин 7.
Помідори очистити від шкірки, обшпаривши окропом або знімати її поступово, протираючи томати через сито або тертку. Можна скористатися блендером. Видавити в томатну масу часник (або не використовувати) помідори і згасити в окремій ємності близько 15 хвилин, можна трохи посолити.
Зварити заливку-бешамель. У маслі підсмажити борошно кілька хвилин, потім влити молоко, перешкодити масу і уварити до густоти.
Заготовити заздалегідь сирний шар. Натерти твердий сир на тертці, поки залишити його в стороні. Нарізати моцарелу скибками і теж відсунути до моменту використання.
У форму, оброблену по всім сторонам і дну маслом, викласти лист лаваша. Після змастити його тушкованою томатної кашкою. Потім вилити частину соусу бешамель і викласти шар фаршу. Поверх фаршу – частина натертого сиру.
У такій же послідовності повторити шари. А на самий верхній помістити томатну пасту, бешамель і шматочки моцарели.
Духовку включити на 180 градусів. Накрити лазанью фольгою і запікати 20 хвилин. Після продовжити випікати без фольги ще 15-20 хвилин. Лазанья вийде апетитною, ароматною, рум’яної і неймовірно смачною.