Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт лазаньї з фаршем з лаваша

Лаваш цілком здатний замінити класичні листи лазаньї. З ним страва готується швидше й виходить більш легким. Можна використовувати великі листи або розрізати їх на частини, таким чином, варіюючи кількість шарів і габарити готового страви.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 р.
  • Лаваш – 3 аркуша.
  • Помідори – 7 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 200 р.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Сир моцарела -150 р.
  • Молоко – 250 мл
  • Часник за бажанням.
  • Сіль і приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Фарш і цибулю обсмажити в сковороді. Спочатку краще робити це без кришки, щоб зайва рідина вийшла, а м’ясний компонент і цибулю знайшли поджаристость. Після всипати сіль і спеції, закрити кришку і тушкувати вміст хвилин 7.
  • Помідори очистити від шкірки, обшпаривши окропом або знімати її поступово, протираючи томати через сито або тертку. Можна скористатися блендером. Видавити в томатну масу часник (або не використовувати) помідори і згасити в окремій ємності близько 15 хвилин, можна трохи посолити.
  • Зварити заливку-бешамель. У маслі підсмажити борошно кілька хвилин, потім влити молоко, перешкодити масу і уварити до густоти.
  • Заготовити заздалегідь сирний шар. Натерти твердий сир на тертці, поки залишити його в стороні. Нарізати моцарелу скибками і теж відсунути до моменту використання.
  • У форму, оброблену по всім сторонам і дну маслом, викласти лист лаваша. Після змастити його тушкованою томатної кашкою. Потім вилити частину соусу бешамель і викласти шар фаршу. Поверх фаршу – частина натертого сиру.
  • У такій же послідовності повторити шари. А на самий верхній помістити томатну пасту, бешамель і шматочки моцарели.
  • Духовку включити на 180 градусів. Накрити лазанью фольгою і запікати 20 хвилин. Після продовжити випікати без фольги ще 15-20 хвилин. Лазанья вийде апетитною, ароматною, рум’яної і неймовірно смачною.
  • Приємного апетиту!