Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково
Як приготувати лазанью з фаршем в мультиварці
В мультиварці лазанья готується швидко і просто, єдиний нюанс: складно підібрати аркуші за формою чаші агрегату, але їх можна розламати. В іншому рецепт майже нічим не відрізняється від класики. Тут також використовується фарш, суміш сирів та італійські трави.
Інгредієнти:
Фарш яловичий – 500 р.
Пластини лазаньї – 400 р.
Цибуля – 1 головка.
Помідори – 300 р.
Часник – 3 зубчики.
Цукор – 1 ч. л.
Томатний соус – 100 р.
Набір сирів: моцарела, рікотта, пармезан – 150 р. кожного.
Італійські трави – 1 ч. л.
Сіль, оливкова олія, перець.
Зелень петрушки.
Процес приготування:
Перед відправленням компонентів лазаньї в мультиварку потрібно підготувати деякі продукти. Так, фарш необхідно обсмажити в сковороді з цибулею кілька хвилин, не пересмажуючи його. Помістити В сковороду часник, сіль і італійські трави. Вимкнути плиту і дати постояти м’яса, поки готуються помідори.
Помідори пропустити через блендер. Потрібно попередньо знімати з них шкіру – вирішуйте самі. Все-таки в блендері вона максимально измельчится і навряд чи зіпсує консистенцію. Після томати потрібно викласти в сковороду з фаршем. Включити середній вогонь, всипати ложечку цукру і протушкувати масу під кришкою 15 хвилин.
Сир рікотта розкришити і змішати з тертим пармезаном і дрібно нарізаною петрушкою.
У чашу мультиварки, після змазування маслом, влити кілька ложок томатного соусу (можна використовувати кетчуп).
Встелити дно чаші пластинами лазаньї, деякі з них розламавши, щоб вийшов суцільний шар.
Після на пластини укласти шар фаршу з помідорами.
Натерти моцарелу або нарізати соломкою і помістити її шар на фарш, а потім посипати рікоттою з пармезаном і зеленню. Так повторити шари кілька разів. Завершити укладання, звичайно ж, сиром.
В мультиварці задати режим «Випічка». Закрити її кришкою і при температурі 120 градусів готувати лазанью 40-45 хвилин.