Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Лазанья з фаршем і грибами в домашніх умовах

Для лазаньї підійдуть будь-які гриби, які у вас є, краще вже відварені. У свіжому вигляді для обжарювання годяться тільки печериці. Обсяг грибної маси можна варіювати на свій смак.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 р.
  • Гриби – 300 р.
  • Листи лазаньї – 1 упаковка.
  • Помідори – 3 шт.
  • Цибуля – 1 головка.
  • Масло рослинне – 100 р.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком.
  • Сир – 300 р.
  • Борошно – 100 р.
  • Молоко – 700 мл
  • Масло вершкове – 70 р.
  • Мускатний горіх – ¼ ч .л.

Процес приготування:

  • Гриби (всі, крім печериць) відварити в підсоленій воді протягом 20-30 хвилин, потім промити і обсушити. В залежності від крупності, розрізати на 2-4 частини, а дрібні можна використовувати цілком. Обсмажити в сковороді. Якщо готуєте лазанью з печерицями, їх досить добре промити, порізати і відразу обсмажувати.
  • Цибулю півкільцями пасерувати на соняшниковій олії, а потім до нього додати фарш. Обсмажувати цибулю з фаршем 10 хвилин без кришки, пару раз перемішавши.
  • З помідорів зняти шкірку зручним для вас способом: можна обдати окропом і видалити, а можна спробувати без застосування окропу. Розрізати на кілька частин томати і помістити їх в сковороду до фаршу. Туди ж відправити томатну пасту. Все протушкувати близько 15 хвилин.
  • Приготувати Соус бешамель за традиційною технологією: поставити на плиту ємність з маслом вершковим маслом, всипати і перемішати борошно, влити молоко і, помішуючи все, варити масу до досягнення необхідної густоти. У процесі варіння додати мускатний горіх за смаком.
  • У глибоку і широку форму, промазану маслом, викласти шар листів лазаньї. Зверху – соус бешамель, а потім – фарш.
  • Наступним шаром викласти знову листи, потім соус, а потім гриби. Останнім шаром у заготівлі повинні бути листи лазаньї, покриті соусом.
  • Натерти сир. Можна брати будь-який твердий сир, але, якщо хочете максимально наближене до споконвічно італійської кухні страва, візьміть пармезан. Посипати сиром верхній шар лазаньї.
  • Запекти лазанью з грибами в духовці протягом 20-30 хвилин при температурі 180 градусів. Після вилучення з духовки можна прикрасити готову страву зеленню.
  • Приємного апетиту!