Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково
Лазанья з фаршем і грибами в домашніх умовах
Для лазаньї підійдуть будь-які гриби, які у вас є, краще вже відварені. У свіжому вигляді для обжарювання годяться тільки печериці. Обсяг грибної маси можна варіювати на свій смак.
Інгредієнти:
Фарш м’ясний – 500 р.
Гриби – 300 р.
Листи лазаньї – 1 упаковка.
Помідори – 3 шт.
Цибуля – 1 головка.
Масло рослинне – 100 р.
Томатна паста – 2 ст. л.
Сіль і перець за смаком.
Сир – 300 р.
Борошно – 100 р.
Молоко – 700 мл
Масло вершкове – 70 р.
Мускатний горіх – ¼ ч .л.
Процес приготування:
Гриби (всі, крім печериць) відварити в підсоленій воді протягом 20-30 хвилин, потім промити і обсушити. В залежності від крупності, розрізати на 2-4 частини, а дрібні можна використовувати цілком. Обсмажити в сковороді. Якщо готуєте лазанью з печерицями, їх досить добре промити, порізати і відразу обсмажувати.
Цибулю півкільцями пасерувати на соняшниковій олії, а потім до нього додати фарш. Обсмажувати цибулю з фаршем 10 хвилин без кришки, пару раз перемішавши.
З помідорів зняти шкірку зручним для вас способом: можна обдати окропом і видалити, а можна спробувати без застосування окропу. Розрізати на кілька частин томати і помістити їх в сковороду до фаршу. Туди ж відправити томатну пасту. Все протушкувати близько 15 хвилин.
Приготувати Соус бешамель за традиційною технологією: поставити на плиту ємність з маслом вершковим маслом, всипати і перемішати борошно, влити молоко і, помішуючи все, варити масу до досягнення необхідної густоти. У процесі варіння додати мускатний горіх за смаком.
У глибоку і широку форму, промазану маслом, викласти шар листів лазаньї. Зверху – соус бешамель, а потім – фарш.
Наступним шаром викласти знову листи, потім соус, а потім гриби. Останнім шаром у заготівлі повинні бути листи лазаньї, покриті соусом.
Натерти сир. Можна брати будь-який твердий сир, але, якщо хочете максимально наближене до споконвічно італійської кухні страва, візьміть пармезан. Посипати сиром верхній шар лазаньї.
Запекти лазанью з грибами в духовці протягом 20-30 хвилин при температурі 180 градусів. Після вилучення з духовки можна прикрасити готову страву зеленню.