Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково
Дуже смачна лазанья з кабачків з фаршем
Цей рецепт підходить для прихильників здорового харчування та любителів кабачків. У такий лазіння шари з тіста замінені на шари з овочів, що робить страву менш калорійним.
Інгредієнти:
Фарш зі свинини або яловичини – 400 р.
Кабачки великі – 2 шт.
Помідори – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 3 зубчики.
Сир твердий – 200 р.
Масло вершкове – 30 р.
Борошно – 70 р.
Молоко – 250 мл
Рослинна олія, сіль, перець, приправи.
Процес приготування:
Кабачки очистити від непотрібного верхнього шару і внутрішньої м’якоті з насінням. Порізати їх довгими пластинами – бажано по довжині форми для запікання лазаньї, але не обов’язково. Обсмажити овочі з двох сторін протягом пари хвилин, щоб вони придбали м’якість, але не розвалювалися.
Термічній обробці піддати фарш. Обсмажити його на сковороді, щоб прибрала зайва рідина, додати порізану кубиками цибулю і теж обсмажити його разом з фаршем.
Помідори, позбавлення від шкірки і порізані шматочками, викласти на фарш. Накрити ємність кришкою, тушкувати на маленькому вогні 10 хвилин. По закінченні томління додати подрібнений часник. Збалансувати смак за кількістю спецій і солі.
Для заливки лазаньї приготувати соус. Обсмажену в маслі борошно залити молоком і створити з усіх компонентів однорідну масу, по густоті нагадує сметану. Для цього достатньо потримати соус на вогні 5-7 хвилин після закипання.
У форму, захищену від пригорання маслом або пергаментом, почати укладати шари лазаньї. Спочатку – шар кабачків, слідом – начинку з фаршу і частину соусу. Так повторювати, поки не закінчаться продукти.
Натерти сир і посипати ним верх складеної шарами заготовки страви. Випікати лазанью 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після вимкнення духовки потримати ще 10 хвилин і подавати порційно. До лазіння з кабачків підійде вершково-часниковий соус і свіжий хліб.